Ege Enginar izdihamı

Enginar izdihamı

30.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Enginar izdihamı

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin son gününe binlerce kişi katıldı. Tezgâhlarda birbirinden lezzetli ürünler sergilendi.

Haberin Devamı

Urla’da bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 3 gün süren Uluslararası Enginar Festivali, son gün katılımcıların akınına uğradı. Urla’nın girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Urla Meydanı’nda kurulan tezgâhları, enginarlı pilavlar, kurabiyeler ve çiğ köfteler süsledi. Enginarlı pilav yapıp satan Fatma Aytepe, satışlardan memnun olduğunu söyledi. Etkinliğe katılan Nurcan Kalkan da ilk kez enginarlı kurabiye yaptığını ve satışa sunduğunu vurguladı.

Farklı tatlar cezbetti

Kalkan, kurabiyenin hamurunu hazırladığını ve hazırladığı enginarlı muhallebiyi kurabiyenin içine koyduğunu, böylece piştikten sonra ortaya enfes bir tat çıktığını, 4 tanesini 5 liradan sattığını belirtti. Festivale katılan Ayşe Altun ile kızı Melek Altun da enginarlı çiğ köfte yaptı. Önce enginarları robottan geçirdiklerini, ardından bulguru hazırladıklarını ve sarımsak, soğanı, salça ile yoğurduklarını kaydeden Altun, tanesini 4 liradan, 5 tanesini ise 20 liradan sattıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Festivale katılanlardan Ahmet Buğra, Urla’nın yöresel lezzetini merak ettikleri için Uşak’tan geldiklerini söyledi. Enginarın farklı bir lezzete sahip olduğunu belirten Buğra, festivalin de oldukça renkli olduğunu ifade etti.

Enginarın tanesi 4 liradan satışa sunuldu.