Ege Esen Plastik büyüyecek

Esen Plastik büyüyecek

03.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, 2010’u yaraların sarıldığı bir yıl olarak değerlendirdiklerini, 2011’in de büyüme yılı olacağını kaydetti.

Esen Plastik büyüyecek

Altyapı, üstyapı ve tarım sektörüne yönelik 5 bine yakın ürünle hizmet veren Esen Plastik’in 2010’da 2008 yılındaki karlılık oranlarını yakalayamadığını, ancak ciro bazında 2008 rakamlarını aştığını vurgulayan Salih Esen, “2010’da krizin izlerini sildik. 2011’de büyümenin reel hale geleceği inancındayım. Özellikle altyapı sektörüne yönelik 10 milyon dolarlık yatırımla ürün gamımızı zenginleştirdik” dedi.

Seneye halka açılıyor
Salih Esen, Adana’da kurdukları fabrikanın Güneydoğu, Doğu Anadolu bölgeleriyle Irak ve Suriye pazarından yoğun talep aldığını, üretim kapasitesini artırdıklarını dile getirdi, şöyle konuştu: “Yaklaşık 5 bin çeşit ürünle tarımsal sulamadan altyapı ve üstyapı sektörlerine kadar her alanda ürünümüz mevcut. Büyümeyi sadece ürün gamında yapmadık, istihdama da yatırım yaparak personel sayımızı yüzde 30 artırdık. Kuzey Irak’tan Vietnam’a kadar 40 ülkeye mal gönderiyoruz. Bu yılki ihracatımızın 12 milyon dolar civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Tanıtım çalışmalarımızı sürdürerek 2012’de halka açılmayı planlıyoruz.”
Esen, teşvik yasasının İzmir’de sanayi kesimini zora soktuğunu da ifade etti, şunları söyledi: “Bugün İzmir’deki pek çok sanayici, yatırım teşviklerini göz önüne alarak Manisa’ya yatırım yapıyor. İzmir’deki organize sanayi bölgelerinde birçok firma Manisa’ya taşınıyor.”


Veteriner ve ziraatçi sözleşmelerine uzatma
Manisa’nın köylerinde görev yapan 113 veteriner ve ziraat mühendisinin sözleşmeleri uzatıldı. İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 2007’de başlattığı Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında “Bin köye bin ziraat mühendisi” sloganıyla çalışma başlatıldığını hatırlattı. İlk yıl 66 personelin göreve başladığını, şimdi bu sayının 113’ü bulduğunu söyleyen Çelik, sözleşmeleri uzatılan personele hitaben şöyle dedi:
“Sizlerden, bugüne kadar gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızı devam ettirmenizi bekliyorum. Sizler, Tarım il ve ilçe müdürlüklerimizin köylerdeki elisiniz, gözüsünüz. Gerek bitkisel gerek hayvansal konulardaki modern ve teknolojik gelişmeleri çiftçilerimize, üreticilerimize öğretecek, benimsetecek ve gerekirse ikna edecek olan sizlersiniz.”


Mühendisler, yeni yılı Tepekule’de karşıladı
Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi üyeleri, 2011’i, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen yeniyıl kokteyliyle karşıladı. Çeşitli meslek odalarının yöneticileri ve akademisyenlerin de aralarında olduğu yaklaşık 600 kişi katıldı. MMO Başkanı Mehmet Özsakarya, odalarının, 70 bini aşkın üyesiyle ve 56 yıllık tarihiyle, Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biri olduğunu belirtti. Özsakarya, 2011’de de ülkenin ve toplumun sorunlarının çözümüne ilişkin kongrelerinin, etkinliklerinin devam edeceğini kaydetti.

Karadağ’dan davet var
İzmir Ticaret Odası (İTO), Karadağ heyetini ağırladı. Meclis Başkanvekili Rıfat Rastoder, Milletvekili Sulio Mustafic ve Bar Belediye Başkan Yardımcısı Zdravko Gvozderoviç’in de yer aldığı konuklar, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu’yla görüştü. İzmirli sanayiciler ve işadamları Karadağ’a yatırım yapmaya davet edildi, Türkiye’yle yakınlığın ekonomide de sürmesi istendi. Karadağ’ın, pek çok alanda Türkiye’yi örnek aldığına da işaret edildi.