Ege Eski fabrika sanat üretecek

Eski fabrika sanat üretecek

22.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Eski fabrika sanat üretecek

İzmir Kültür ve Sanat Kompleksi Projesi’ni tanıtan AK Parti Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, “Merkez aracılığıyla dünya kentleriyle ortak paydada buluşacağız” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Havagazı Fabrikası’nda “İzmir Kültür ve Sanat Kompleksi” projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Alsancak’taki tarihi Tekel Sigara Fabrikası’nı “Kültür ve Sanat Kompleksi” haline getirecekelerini belirten Zeybekci, belediyecilik anlamında klasik hizmetleri vatandaşa sunmanın yanında, şehirle bütünleşen eserlerin de ortaya çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Diğer dünya kentleriyle ortak paydalarda buluşulacak merkezlere ihtiyaç olduğunu belirten Zeybekci, şöyle konuştu:

Sanatın merkezi

“Bir şehir sanatla yaşadıkça, orada solunan hava bile değişiyor. Bu yapıyla birlikte kent de değişecek. Bir müzede dünyaca ünlü sanatçıların eserleri sergileniyor olsa bile o eserlerden ilham alacak, yenilerini üretmek için bir şevk, bir heves duyacak. Biz burada tarihimize sahip çıkıp Ege uygarlıklarını da anlatacağız. Amacımız aynı zamanda buranın üretimine devam etmesi ama bu kez tabii ki sigara değil, kültür ve sanat üretecek. İzmir Kültür ve Sanat Kompleksi, klasik sanatın, modern sanatın, sanatın her dalının buluşma noktası olacak. Burada hem yeni girişimlerin, trendlerin ve kültürel gelişmelerin en önemli örneklerini sanatseverlere sunacağız, hem de sanatın ve kültürün eğitim programları yoluyla gelişimini destekleyeceğiz.” dedi.

Haberin Devamı

Kemeraltı sürprizi

Zeybekci, İzmir’e yakışacak, kenti dünya gündemine taşıyacak yeni bir müjdesinin daha olduğunu söyledi. Kemeraltı’ndaki 52 hektarlık alanı kapsayan tarihi kent merkezinin UNESCO Kültür Mirasları Listesi’ne alınması için gerekli başvuruyu yapacakları belirtti.