Ege Eski günlere özlem

Eski günlere özlem

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Eski günlere özlem

Aziz Kocaoğlu, “Siyaset şov yapma, rant sağlama işi değildir; devlet ve millet için yapılır. Bunun kesin değişmesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Aliağa’da gemi söküm yan sanayicileri, işçileri ve kamyoncularla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, doğru siyasetin tanımını yaptı, “Oğlun, kızın için, eşin, dostun için, bacanağın, kayınbiraderin, yandaşın için yapmayacaksın. Maalesef siyaset, günümüzde her bakımdan düzgün adamların uğraşması gereken bir iş olmaktan çıktı. Kaliteli gençleri siyasete sokamıyoruz. Körler sağırlar birbirini ağırlıyor. Bu profilin mutlaka değişmesi lazım. ‘Ben şu mezheptenim, bu memlekettenim, bana oy ver’le olmaz, olmamalı! Eskiden siyasette espri vardı, hakaret etmezlerdi; cenaze ve düğünlerde beraber bulunurlardı. Türkiye’nin bu eski günleri yeniden geri getirmesi şart” dile konuştu.

Haberin Devamı

Şov yapıyorlar

Kocaoğlu, bazı ilçe belediyelerinin Büyükşehir ile ilişkisine de değindi, “Bazı ilçe belediyeleri Büyükşehir’in yetki ve sorumluluk alanına giriyor. Menderes ve Aliağa’da bu durumu yaşadık. Bizim düzenleyeceğimiz bir caddede, ‘burayı ben yapacağım’ diye rol çalmaya çalışmak doğru değil! Siyaset şovu kaldırmaz. Gerginlik olmasın diye çekildik. Devletin valisine kaymakamına durumu yazdık” dedi. -İZMİR DHA

Randevu alamadım

İzmir’deki arıtma yatırımlarının büyüklüğü nedeniyle enerji maliyetinin çok yüksek olduğuna da dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Kendi enerjimizi üretmek istiyoruz. Bunun için 1.5 milyar liralık kredi alabiliriz. Yılda 185 milyon lira tasarrufumuz olur. Ama Enerji Bakanı’ndan bir türlü randevu alamadım” diye konuştu.