Ege Esnafın emeklilik kabusu çözülüyor

Esnafın emeklilik kabusu çözülüyor

13.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu ve İzmir Esnaf Odaları Birliği’nin ortak projesi ile Bağ-Kur’lulara hızlı maaş bağlanabilmesi için önemli adım atıldı...

Esnafın emeklilik kabusu çözülüyor

İzmirli esnafla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen proje ile Bağ-Kur statüsündeki sigortalıların ne zaman emekli olacakları kendilerine en az 6 ay önceden mektupla bildirilecek. SGK İzmir İl Müdürlüğü’nün İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile hayata geçirdiği proje ile emeklilik yolu gözleyenlere önemli fırsatlar sağlandı. Emekli olacak sigortalının maaşı hemen bağlanabilecek, maaş almasına engel borcu varsa bu handikapı aşması için sigortalıya zaman kazandırılacak. Proje Urla’da başlatılacak.
Maaş bağlama süresi
İESOB Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, “Emeklilik maaşı bağlama süresini yirmili günlere indiren Müdürlüğümüz, esnafla işbirliği içinde uygulayacağı bu proje ile emekli maaşı bağlama süresini bir kahve içimlik süreye indirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda 4/ B (Bağ-Kur/ Esnaf) statüsündeki sigortalıların sigortalılık süreleri tespit edilecek ve mektuplarla ne zaman emekli olacakları bildirilecektir” dedi.

Haberin Devamı


Altı ay önceden haber verilecek

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, Birlik tarafından yaş kademeleri baz alınarak tespitleri yapılan ve 2012 yılında emekli olma yaşını dolduran sigortalıların listelerinin belirleneceğini belirterek “Ayrıca sigortalılık süreleri kesinleştirilip emeklilik için gerekli olan diğer şartları ne zaman tamamlayacakları da belirtilerek sigortalılara emeklilik için ne zaman başvurmaları gerektiği bir mektupla en az 6 ay önceden haber verilecek” dedi. Mutlu, projenin esnaf açısından avantajına da dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Yazarlar