Ege Esnaftan mesleki eğitim seferberliği

Esnaftan mesleki eğitim seferberliği

09.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

ESNAF ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı 4 ayrı protokolle ortaöğretim çağındaki öğrencilerin iş imkanı bulması ve esnafın da nitelikli elemana kavuşmasını sağlayacak.

Esnaftan mesleki eğitim seferberliği

Mesleki eğitim alanında verilecek hizmetlerin kalitesini artırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan 4 ayrı protokol, turizm, oto motor dallarında kurs ve meslek lisesi öğrencilerinin üniversiteye hazırlık için ek destek verilmesini içeriyor.

Eğitimin önemi artıyor
Düzenlenen törende İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye protokol imzaladı. Törende konuşan Zekeriya Mutlu, meslek eğitimini kalkınmanın anahtarı olarak görüdüklerini belirterek bu konunun her geçen gün önem kazandığını vurguladı. Değişen koşullara uyum sağlamak için güncel ve sürekli bir mesleki eğitimin zorunluluğuna dikkat çeken Mutlu, yeniliklerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti. Artık “Ne iş olsa yaparım” devrinin geçtiğini de vurgulayan Mutlu, “Artık esnaf iyi bir kaportacı, iyi bir elektrikçi, hamurkar arıyor” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ise akademik başarıyı artırmak ve mesleki yetenekleri ortaya çıkarmak için hayata geçirilen protokollerin önemine dikkat çekerek esnafın duyarlılığına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Protokolde neler var?

* Kurslar yedi okulda düzenlenecek, Esnaf Birliği okulların temizlik, aydınlatma, kırtasiye ve benzer giderlerine katkı yapacak.
* Servis-Mutfak dallarında işgücü yetiştirme kursu açılacak. İESOB, 12 kişilik mutfak, 20 kişilik servis elemanı kursiyeri için Birlik Otel’de kurs imkanı hazırlayacak, otelin eğitim yerleri ve atölyelerini hizmete sunacak.
* Oto motor dalınad meslek lisesi öğrencilerine staj yeri sağlanacak. Bu amaçla diğer illerimizdeki kalfa ve ustalara, ayrıca ülke dışındaki soydaşlara da kurslar düzenlenecek. İESOB, koordinasyonu sağlayacak.
* Gençlere meslekler tanıtılarak sevdikleri ve başarılı olabilecekleri mesleklere yönlendirilecek. İESOB okul okul gezilerek yapılacak çalışmalarda koordineyi sağlayacak, meslek tanıtımlarında ihtiyaç duyulacak araç, gereç ve belgelerin teminine katkı koyacak.