Ege Eşrefpaşa'ya yeni bir salon

Eşrefpaşa'ya yeni bir salon

30.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

LGS Ödemiş'te yapılsın

Eşrefpaşaya yeni bir salon



Selçuk Yaşar'ın "Onursal Başkan" olmasından sonra Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen kızı Feyhan Kalpaklıoğlu, yıllar önce lise öğrencisiyken sık sık ziyaret ettiği Karşıyaka Çocuk Yuvası'nda, bayram öncesi çocuklarla biraraya geldi.
Kalpaklıoğlu, kendisine "anne" diye hitap eden küçüklerden oldukça etkilendi, duygulu anlar yaşadı.
Aynı zamanda Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı da olan Feyhan Kalpaklıoğlu, İzmir Amerikan Koleji'nde okuduğu yıllarda, arkadaşları ile sık sık Karşıyaka Çocuk Yuvası'nı ziyaret ettiklerini söyledi.

Katkıyı sürdüreceğiz
Çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu hatırlatan Kalpaklıoğlu, şunları söyledi:
"Her çocuk aynı şansa sahip değil. Devletin himayesindeki bu çocuklara el birliğiyle sahip çıkmalıyız. Çocuk büyütmek çok önemli. Hele zor durumdaki çocukların bakımı, eğitimi çok daha önemli. Karşıyaka Çocuk Yuvası, örnek bir kurum. Medeni toplumlarda, kimsesiz çocukların bakımını, eğitimini yerel yönetimler üstleniyor. Biz elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız."

Öğle yemeği yedi
Kalpaklıoğlu, daha sonra kızlı erkekli 6 - 12 yaş grubundaki çocuklarla, Pınar ürünlerinden pilav, döner, ayran, meyva suyu ve pudingden oluşan mönü ile öğle yemeği yedi.
Çocukların masalarını tek tek gezen Kalpaklıoğlu, bir sorunlarının bulunup bulunmadığını sordu, onlarla fotoğraf çektirdi.
0 - 6 yaş grubunun bulunduğu bölümü de gezen Kalpaklıoğlu, burada gözlerinin yaşarmasına engel olamadı.
Kalpaklıoğlu, bundan sonra da kimsesiz çocuklarlailgilenmeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.




Eşrefpaşa'da eski hal binası yıkılarak yerine yapılan nikah salonu hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan ve eski İzmir Belediye başkanlarından merhum Dr. Selahattin Akçiçek'in adının verildiği Kültür Merkezi ve Nikah Salonu'nun açılışı nedeniyle imam nikahlı 153 çiftin resmi nikahı kıyıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, meclis üyeleri ve siyasetçilerin katıldığı törene, Eşrefpaşa semti sakinleri de büyük ilgi gösterdi.

1 trilyon 243 milyar lira harcandı
İki katı bodrumda olmak üzere üç katlı yapılan Kültür Merkezi ve Nikah Salonu inşaatı 1 trilyon 243 milyar liraya maloldu.
150 araç kapasiteli otopark yapılılan merkezin üst katında 425 kişilik nikah salonu, 328 kişilik çok amaçlı salon, 250 metrekare büyüklüğünde takı salonu ve gelin odası yapıldı.




Ödemiş'te Liselere Giriş Sınavı yapılması için kampanya başlatan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), topladığı 5 bin 400 imzayı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi.
ADD Şube Bşkanı Kamil Sever, öğrencilerin sınav için İzmir'e gitmek zorunda kaldığını hatırlattı, "Ödemiş'in yanısıra Tire, Beydağ, Bayındır, Kiraz ve köylerinden her yıl 3 bine yakın çocuğumuz sabahın erken saatlerinde velileriyle birlikte İzmir'e gidip sınava gidiyor, stres yaşıyor. Maddi ve manevi açıdan sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerin sesimizi duyacaklarını umut ediyoruz" dedi.


Basmane "Oteller Sokağı" Konak Belediyesi tarafından yeniden düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "Ortak hedefimiz İzmir'i milyonlarca turistin geldiği bir kente dönüştürmek" dedi. Çalışmalar İzmir Otelciler ve Pansiyoncular Odası'nın desteğiyle yapılacak. Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi de buradaki çalışmalarla ilgili ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağını, 90 gün de de projenin tamamlanacağını söyledi.

İzmir'in Foça İlçesi'ndeki Açık Tarım Cezaevi'nde kalan ve hırsızlık suçundan hükümlü Mehmet Taşkıran kaçtı. Firar olayı, önceki gün saat 20.30 sıralarında cezaevi görevlilerinin yaptığı günlük sayımda ortaya çıktı. 23 yaşındaki hükümlü Mehmet Taşkıran'ın yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.



EGE


Sanki doktoruz
Deriler THK'ya
Ne bulduysak Meles'e atmışız
Güzeller bira tanıtacak
'Uğur'lu gece ve Vizontele "vole"
Nice mutlu yıllara
Alışveriş
Göz yaşartan ziyaret
CHP'de bayram alarmı
İZMİR REHBERİ