Ege EXPO’da dümene Özgener geçti

EXPO’da dümene Özgener geçti

15.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yönlendirme Kurulu, Yürütme’nin Başkanlığı için Mahmut Özgener’i görevlendirdi. Ender Yorgancılar, Işınsu Kestelli ve Mustafa Özkara da yönetime kuruluna alındı...

EXPO’da dümene Özgener geçti

İzmir’in EXPO adaylık kaderini belirleyecek çekirdek kadro belli oldu. Kaptan koltuğuna Türkeyi Futbol Feederasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener otururken, Bakanlar Kurulu’nun belirlediği dört doğal üye dışındaki sivil toplum örgütü temsilcileri ise Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara oldu.

Vali başkanlığında
EXPO 2020 adaylığı kapsamında yol haritasını belirlemek ve Yürütme Kurulu’nu oluşturmak için Balçova Termal Tesisleri’nde toplantı düzenlendi. Yaklaşık iki saat süren toplantıya başkanlık eden İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen Yönlendirme Kurulu’nun ardından Yürütme Kurulu’nda yer alacak 3 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin ve Yürütme Kurulu Başkanı’nın belirlendiğini açıkladı. Vali Kıraç, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İTB Başkanı Işınsu Kestelli ve ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara’nın Yürütme Kurulu üyeliğine seçildiğini, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener’in de Yürütme Kurulu Başkanlığı’na atandığını dile getirdi.

Tunçağ da katıldı
Yürütme Kurulu’nda Valilik önerisiyle kurulda bulunan Özgener’in ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Muzaffer Tunçağ’ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’nın, Ulaştırma Bakanlığı’ndan Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’nın bulunacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Haziran’da toplantı var

Öte yandan Vali Kıraç’ın verdiği bilgilere göre 2012 Haziran ayında BİE Genel Kurulu’nda İzmir heyeti ikinci bir sunum yapmak için Paris’e gidecek. Bu konuda çalışmaları gerçekleştirmek için Yürütme Kurulu görevlendirilirken toplantıda adaylık dosyasının belirlenmesi için de “Alan Belirleme Komitesi” oluşturuldu. Bu komitede İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik ile Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yanı sıra planlama ve imar çalışmalarıyla ilgili mimar mühendis odaları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları yer alacak. Ayrıca oluşturulan danışma kurulu, tema çalışmaları komitesi, lobicilik, tanıtım ve temsil komiteleri de çalışmalarını yürüterek önümüzdeki toplantıya getirecek. Kurulun genel sekreterliğini İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, katip üyeliğini ise Yılmaz Temizocak yürütecek.

Haberin Devamı

Başarının sırrı takım oyununda

Özgener yaptığı açıklamada göreve layık görülmekten gurur duyduğunu vurgulayarak, “Doğup büyüdüğüm, okullarında okuduğum ekonomisinde yer aldığım kentime olan borcumu ödeyebilecek böyle bir fırsatı verdikleri için beni bu göreve seçen başta Sayın Valimiz Cahit Kıraç ve Yönlendirme Kurulu üyelerine teşekkür ederim. Ülkeme ama daha da önemlisi memleketim olan İzmir’e karşı bu sorumluluğu yerine getirebilmek için verilen bu görevden gurur duydum. Detaylı açıklamaları daha sonra yapacağım. Ancak, bu iş gerçekten bir takım oyunu. Başarı, başarılı bir takım ve takım oyunu ile gelir. Bu ilke ile hareket ederek çalışacağız” dedi.

Kimdir?

Futbolun patronuydu

Ege Tütün İhracatçıları Birliği eski Başkanı Esin Özgener’in oğlu olan Mahmut Özgener 1963 yılında İzmir’de doğdu. Ortaokulu İzmir Saint Joseph’de, liseyi İzmir Atatürk Lisesi’nde bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu. 1987’den bu yana tütün sektöründe çalışmaktadır. 1999-2006 arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2006’da Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği görevini de yürütüyor. 2004-2006 arasında Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine seçilen Mahmut Özgener, Altay Spor Kulübü’nde de 4 ayrı dönemde başkanlık yaptı. 5 Temmuz 2008 tarihinde TFF başkanı Hasan Doğan’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi ile 6 Temmuz 2008 tarihinde vekaleten başkanlığa getirildi. 19 Ağustos tarihinde ise Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen ve 2011 yılı başlarında bu göreve veda aden Mahmut Özgener, İngilizce ve Fransızca biliyor. Mahmut Özgener evli ve 2 çocuk babası. Özgener tütün sektörünün dışında otomotiv sektöründe de faliyet gösteriyor.