Ege EXPO için dünyaya 7 koldan atak

EXPO için dünyaya 7 koldan atak

02.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Yürütme Kurulu Başkanlığına getirilen Mahmut Özgener, EXPO 2020 adaylığı çalışmalarında, dünyayı 7 bölgeye ayırarak izleyecekleri rotayı Milliyet Ege’ye anlattı

EXPO için dünyaya 7 koldan atak

İzmir’in, Expo 2020 adaylığı çalışmaları için oluşturulan Yürütme Kurulu’nun çalışma rotası belli oldu. Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Özgener, EXPO’nun öncelikle idari yapılanmasını tamamlayacaklarını belirterek, “Bunun için 1-2 ay içerisinde bir kadroyu tamamlamayı düşünüyoruz. Aynı zamanda yer sorununu da çözmeye çalışıyoruz. İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından EXPO’nun kullanımı için verilen 1. Kordon’da ki 300 metrekarelik yer dünyaca ünlü olan EXPO organizasyonun idari yapılanması için yetersiz kalabilir. Bu konuda Valimiz Sayın Cahit Kıraç ile de görüşerek İTO tarafından verilen yerin daha çok dışarıdan gelecek heyetlere kullanılmasını önereceğiz.”

İlk seyahat Milano’ya
Özgener, büyük ihtimalle Ahmet Küçükbay’a ait olan Bayraklı’daki İzmir körfezine hakim binandaki 600 metrekarelik alanın kullanılabileceğini belirtti. Mahmut Özgener, ayrıca ana prensip olarak dünyayı 7 bölgeye; Avrupa, Uzakdoğu, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Japonya ve Türkiye Cumhuriyetleri olarak ayıracaklarını, ilk ziyaret için de yılbaşının ardından Milano’ya gidileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Fahri yürütme kurulu oluşacak
Dışişleri ve Turizm Bakanlığı ile sıkı bir işbirliği içerisinde, EXPO delegesi olan ülkeleri markaja alınacaklarına da dikkat çeken Özgener “2012’de İzmir’de düzenlenecek “Dünya Büyükelçileri” buluşmasında 2013 oylama öncesi en son bir atak daha yapılacak ve özellikle üye ülkelerle ticari ilişkisi bulunan tüm sanayici ve iş adamlarından da fahri yürütme kurulu üyeleri olmalarını isteyeceğiz” dedi.

İnci 2012’de eleman alacak
Türkiye’de otomotiv yan sanayinin en büyük firmaları arasında yer alan İnci Grubu, 2011 yılın yüzde 25’lik büyümeyle kapattı. Jant ve akü üretimi ile satışının yanı sıra otel ekipmanları, sigorta, lojistik ve enerji alanlarında faaliyet gösteren ve 67 ülkeye toplam üretiminin yüzde 65’ini ihraç eden Grup, beklentisinin üstünde büyürken çalışan sayısını da beşte bir oranında artırdı.

30. yılı kutluyor
Sağlıklı ve karlı büyümenin temelinde doğru stratejilerle doğru ortaklıklar kurmanın yattığını vurgulayan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, 2012 yılında şirketler topluluğunun 30’ncu yılını kutlayacağını hatırlattı. Grup, 2011’de toplam 73 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Yeni yatırımları ile çalışan sayısı yüzde 20 artarak 2 bin 400 olacak.
DHA

Haberin Devamı

Tekirdağ fabrikası Orkide’yi şahlandıracak
Gelecek yıl Tekirdağ Muratlı Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştireceği 50 milyon dolarlık yatırımla Orkide Gıda Sanayii ham yağ üretimine başlamaya hazırlanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, yeni fabrikanın hizmete açılmasıyla sıvı yağ pazarındaki ağırlıklarını arttıracaklarını da ifade etti. Orkide’nin grup şirketlerinden Reka A.Ş.’nin Muratlı’da 150 dönüm alan üzerine kuracağı fabrikanın yanı sıra; Lüleburgaz’da 40 dönümlük alan üzerinde toplama ve depolama alanı da kurmaya hazırlandıkları bilgisini veren Ahmet Küçükbay, “Orkide Yağları, bölgedeki müstahsillerden toplayacağı ürünleri entegre tesislerinde işleyerek ham yağ üretecek ve Trakya bölgesinde altyapı yatırımlarına devam edecek. Üreticiden sadece ayçiçeği değil, buğday, kanola, çeltik alımı da yapacağız. Yöredeki çiftçiler için önemli bir alternatif yaratırken, üretimi miktarımızı da katlayacağız” diye konuştu.
DHA