Ege Eylem sonuç verdi, baz okul önünden taşınacak

Eylem sonuç verdi, baz okul önünden taşınacak

16.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Edremit’in Kızılkeçili Köyü İlköğretim Okulu’nun karşısına baz istasyonu kuruldu. Veliler çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. Firma geri adım attı, kaldırma sözü verdi

Eylem sonuç verdi, baz okul önünden taşınacak

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Kızılkeçili Köyü’nde, 180 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulunun karşısına bir GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonu tepkilere neden oldu. Veliler, zarar görebilecekleri endişesiyle Ramazan Bayramı’ndan bu yana çocuklarını okula göndermemeye başladı. Baz istasyonunun önünde toplanıp, kaldırılması için eylem de yaptı.
Okul Müdürü Suat Osman Fırat, okula gelmeyen öğrenci sayısının bazı günler 160’ı bulması üzerine durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, köye geldi, velilerle görüştü, çocuklarını okula göndermelerin iistedi ama ikna edemedi.

GSM firmasından söz...

Muhtar Osman Akçay da GSM şirketinin yetkilileriyle bir araya geldi, baz istasyonunu okulun yakınından kaldırmalarını istedi.
Akçay’ın isteğine olumlu yaklaşan firma sorumluları, istasyonu okuldan uzak bir noktaya taşıma sözü verdi. Ancak veliler, söz yerine getirilinceye kadar çocuklarını okula göndermemekte kararlı.