Ege FARKLI MUAMELE!

FARKLI MUAMELE!

16.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında iki müfettişle “arsenikli su” soruşturması açıldı. Aynı durumdaki 6 il için hiçbir işlem yapılmadı

FARKLI MUAMELE

Hrant Dink cinayetini araştırdı
İZMİR’İN suyunda tespit edilen sınır değerlerin üzerindeki arsenik, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma konusu edildi. Hrant Dink cinayetini araştıran Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız ile Mehmet Canoğlu, perşembe günü İzmir’e geldi. Müfettişler, Büyükşehir Belediyesi’nde inceleme başlattı.

İhmal bulunursa dava açılacak

KUSUR tespit edilmesi halinde, sorumlular hakkında görevi ihmal veya kötüye kullanmaktan dava açılması için hukuki sürecin işleyeceği belirtildi. Başkan
Aziz Kocaoğlu, sessiz kalmayı tercih ederken, İzmir gibi suyunda arsenik saptanan diğer illerde ise herhangi gibi bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Sadece İzmir’e yaptırım var

BU illerde, içişleri, sağlık ve çevre bakanlıklarının İzmir’e zorunlu kıldığı yaptırımların da uygulanmadığı tespit edildi. Afyon, Aksaray, Kars, Nevşehir, Niğde ve Van’da arsenik miktarının, düzenli şekilde duyurulmadığı, faturalara uyarıcı not düşülmediği, okullarda memba suyu dağıtılmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük arıtması yapılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı, yaklaşık
15 milyon Euro’ya mal olacak 3 ayrı arsenik arıtma tesisinin, üç ay içinde hizmete gireceği açıklandı. Bu tesislerin, günlük 200 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’taki benzerini geride bırakıp, günlük 259 bin tonluk kapasiteyle “dünyanın en büyüğü” olacağı belirtildi.

İZMİR’İN DIŞINDAKİLERDE DURUM BU
“Bize niye müfettiş gelsin ki?”
KARS (AKP, Belediye Başkanı Naif Alibayoğlu): Bize gelen ya da gelecek müfettiş yok. Zaten niye gelsin ki? Bizim ihmalimiz söz konusu değil.
AKSARAY (AKP, Belediye Başkanı Nevzat Balta): Müfettiş görevlendirilmesi gibi bir durum olmadı. Bir kuyuda arsenik vardı, artık şebekeye vermiyoruz.
VAN (AKP, Belediye Başkanı Burhan Yenigün): Müfettiş gelmedi. Sağlık Bakanlığı da biz de ciddiyetle yaklaşıyoruz. Arsenikli kuyuları kapattık.
NİĞDE (MHP, Başkan Yardımcısı Rasim Ağadayı): Burada müfettiş yok. Arseniği belediyeler yeraltına koymuyor. Birkaç kuyu vardı, devredışı bıraktık.
AFYONKARAHİSAR (AKP, başkan yardımcılığı): Gereken tedbirleri aldık. Barajımız da bu ay hizmete giriyor. Bakanlıktan müfettiş gelmedi.
NEVŞEHİR (AKP, başkan yardımcılığı): Su konusunu incelemek üzere müfettiş görevlendirildiği ya da görevlendirileceği yönünde bilgimiz bulunmuyor.