Ege Felaket testinde sınıfta kaldık

Felaket testinde sınıfta kaldık

28.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

8 ülkede insanların, terör, yangın, deprem gibi olaylara tepkileri araştırıldı, ilginç sonuçlar çıktı

Felaket testinde sınıfta kaldık

Türkiye’nin de aralarında yer aldığı 8 Avrupa ülkesinden ilgili kurumlar tarafından yapılan araştırmalarda, doğal afetler, terörist saldırılar, yangın gibi olaylarda kültürlere ve etnik gruplara göre davranış farklılıkları ortaya konuldu. Araştırmaya Türkiye’den Acil Ambulans Hekimleri Derneğinin (AAHD) katıldığı projeden çıkan sonuçlara göre, Türk kazazedeler başkalarını uyarma ve koruma davranışını daha fazla gösteriyor.

Haberin Devamı

Katılanlar
AAHD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeynep Ölmezoğlu, araştırmada Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İngiltere, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İsveç ve İtalya’nın yer aldığını açıkladı.

Başımız sıkışınca dini hatırlıyoruz
Türkiye’deki kazazedelerin acil durum esnasında özel eşyasını koruma eğilimi diğer ülkelere oranla daha düşük. Acil bir durumda, olay yerinden uzaklaştıktan sonra bile Türkiye’deki kazazedeler tehlikede olduklarını düşünüyorlar. İngiltere, İsveç, Almanya gibi ülkelerde ise yaşamlarının daha az tehlikede olduğunu düşünüyor. Bir olayla baş etme yöntemi olarak Türkiye ve Polonya’da dine yönelme, diğer ülkelere kıyasla anlamlı ölçüde fazla.