Ege Festival kardeşliği

Festival kardeşliği

23.07.2018 - 23:24 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden Shenzhen Media Grubu ile İzmir Kısa Film Festivali Direktörü Yusuf Saygı protokol imzaladı. İTO Genel Sekreteri Tanyeri, “İşbirliklerinin kentte çekilecek Çin filmleriyle daha da gelişeceğine inanıyorum” dedi

Festival kardeşliği

İzmir Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret eden Shenzhen Media Grubu, İzmir Kısa Film Festivali Direktörü Yusuf Saygı ile protokol imzaladı. İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Çin’in Shenzhen şehrinde faaliyetlerini sürdüren 16 televizyon kanalı ile 8 radyosu bulunan Shenzhen Media Grubu (SZMG) Başkan Yardımcısı Hu Zhenguo, Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali Direktörü Jane Sun, Festival Koordinatörü Gao Lei’yi ağırladı. Tanyeri, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her zaman canlı tutulması gerektiğini vurguladı, Çin’de bu yılın “Türkiye Turizm Yılı” olarak belirlendiğini de hatırlattı.
İzmir’in kültürel mirası ve köklü geçmişiyle film çekimleri için doğal bir plato olduğunu kaydeden Tanyeri, “Aramızdaki verimli işbirliklerinin İzmir’de çekilecek Çin yapımı filmlerle daha da gelişeceğine inanıyorum. Bugün burada imzalanan protokolle Çin’de 9’uncu kez düzenlenecek olan

Haberin Devamı

İşbirlikleri artacak

Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali’nin konuğu İzmir Film Festivali olarak belirlendi” dedi. Bu yıl 24 Kasım-2 Aralık günlerinde düzenlenecek festivalin İzmir adına özel bir önemi olduğunu da söyleyen Tanrıyeri şunları söyledi: “Türkiye ve Çin arasındaki kültürel alışverişi güçlendirmek ve her iki ülkede de yeni medya filmleri ve televizyon kültürü işletmeleri arasında derinlemesine işbirliğini desteklemek amacıyla festivalde ülkemizden kısa filmlere yer verilecek. Ayrıca iki şehir, her yıl film haftası etkinliği düzenleyecek.”

Kültür alışverişi

Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali Direktörü Jane Sun da, İzmir’e hayran kaldıklarını ve ortak projeler geliştirilebileceğini aktardı, “Bu festival, Çin devletinin tanıdığı tek uluslararası kısa film festivalidir. Türkiye ve Çin arasındaki kültürel alışverişi bu film festivalleriyle güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Medya Grubu Başkan Yardımcısı Hu Zhenguo da, “Yaklaşık 14 yıl önce kurulan grup; Çin müziği, haberler, filmler ve Çin talk şovlarına ağırlık veriyor. Grubumuzun yıllık geliri 4 milyar Çin Yuan’ına (yaklaşık 600 milyon dolar) ulaşmıştır” şeklinde konuştu.