Ege FİLM GİBİ FİRAR

FİLM GİBİ FİRAR

25.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de duruşma için cezaevinden adliyeye getirilen İsmet Arslan, nezarethanedeki mahkumlardan birinin rahatsızlanmasıyla yaşanan kargaşadan yararlanıp onlarca jandarmaya rağmen kaçmayı başardı

FİLM GİBİ FİRAR

İzmir Adliyesi’nde filmleri aratmayacak cinsten bir firar yaşandı. Dün saat 10.15 sıralarında, Bayraklı’ndaki adliyede yaşanan firar olayı, jandarma ve polisi alarma geçirtti. Kuzeni, aynı zamanda kayınbiraderi olan Sinan Arslan’ı öldürmekten yargılanan 38 yaşındaki İsmet Arslan, 2009 yılının sonundan beri cezaevinde yatıyordu. Dün, duruşması vardı. Hakim karşısına çıkarılacak diğer mahkumlarla birlikte o da adliyeye getirildi.

Haberin Devamı

Ambulans çağrıldı
Buca Cezaevi’nde tutuklu bulunan İsmail Arslan, nezarethanedeki mahkumlardan birinin rahatsızlanmasını fırsat bildi. Görevliler, ambulans çağırırken, o sırada yaşanan kargaşadan yararlanan İsmet Arslan, onlarca jandarmanın arasından firar etmeyi başarndı. Sayım sırasında İsmet Arslan’ın olmadığını fark eden görevliler, alarma geçti. Önce adliyedeki giriş ve çıkışlar tutuldu, polis telsizinden firarinin eşkali anons edildi. Tüm aramalara rağmen İsmet Arslan bulunamadı.
İsmet Arslan’nın, firarın ardından evini telefonla arayıp eşini de öldüreceğini söylediği iddia edildi. Polis, evi çembere aldı. Bu arada zanlının kaçışı kameralara yansırken, kapıdaki bir taksiye binip gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kadın zanlı da kaçmaya kalkıştı

İzmir’de, hırsızlık suçundan gözaltına alınıp adliyeye getirilen M.K, savcının tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etmesinin ardından polis memurlarının dalgınlığından yararlanıp kaçtı, ancak kısa sürede yakalandı. Bornova Merkez Karakolu görevlileri tarafından, hırsızlık suçundan gözaltına alınan M.K. dün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi’ne getirildi. Bu sırada, zanlı kaçtı. Zanlı M.K’nın gidebileciği yerlerde önlem alan ekipler, kısa süre sonra izini bulup yakaladı. M.K. yeniden adliyeye sevk edildi. n İZMİR DHA