Ege Fırtınalı haftasonu

Fırtınalı haftasonu

25.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Fırtınalı haftasonu

İzmir’de etkili olan kuuvetli lodos, ağaç dallarını kopardı, çatıları uçurdu. Vapur seferlerinin iptal edildiği kentte, vatandaş evinde oturdu.

Haberin Devamı

Haftasonu kenti etkisi altına alan fırtına, İzmirlileri korkuttu. Körfezde deniz ulaşımı durduruldu, Konak’ta 5 katlı bir binanın çatısı uçtu, elektrik telleri koptu. Bayraklı’da ise fırtına nedeniyle bir apartmanın uçan çatısı itfaiye aracının üzerine devrildi. Şans eseri yaralanan kimsenin olmadığı olayların ardından AFAD ve GEDİZ ekipleri gece boyunca hazır bekledi. Seçim çalışmaları kapsamında asılan afiş ve bayraklar yerlerinden kopup sokakları kapladı.

Küresel ısınma!

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, iklim değişikliğine karşı ülke olarak yeni bir tarım politikası geliştirilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, küresel ısınma sonucu deniz suyu sıcaklığının artmasının tropikal fırtınaların daha sık görülmesine neden olacağını belirtmiş, 10 yılda bir görülen bu tür fırtınaların 10 yılda 2’ye, 3’e çıkacağı uyarısında bulunmuştu.