Ege FOL var yumurta da!

FOL var yumurta da!

19.11.2017 - 02:16 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk pastörize sıvı yumurta üreticisi İPAY, FOL Play markasıyla kabuklu yumurta pazarına girdi. Bitkisel yemlerle beslenen tavukların yumurtası FOL Play, ambalajıyla da çocuklara oyun olanağı sunuyor

FOL var yumurta da

Türkiye’nin ilk pastörize sıvı yumurta üreticisi İPAY (İzmir Pastörize Yumurta Sanayi ve Ticaret A.Ş.), ‘FOL Play’ markası ile kabuklu yumurta pazarına girdi. Ürün, Migros’un 475 mağazasında ve ‘Macro’larda, 8 adetlik ambalajlarda satılmaya başlandı. FOL Play, tüketiciye sadece kaliteli, güvenilir, lezzetli yumurta ile beslenme imkanı sunmuyor; rengarenk yapboz ambalajı ile de çocuklara eğlenceli bir dünyanın kapısını aralıyor.

Haberin Devamı

19 yıllık deneyim

İPAY’ın İzmir’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Genel Müdür Demet Han Özok, 1998’de İzmir’de kurulan İPAY’ın ‘FOL’ markası ile Türkiye’nin ilk pastörize sıvı yumurtasını ürettiğini hatırlattı. 19 yıllık tecrübenin ardından, şimdi kabuklu yumurta pazarına da girdiklerini ifade eden Özok, şu bilgileri verdi: “Yumurta üretim tesislerimiz Urla’nın Özbek Köyü ile Kemalpaşa’nın Halilbeyli Köyü’nde. İki kümeste 250 bin tavuk bulunuyor. İlerleyen yatırımlar sonucu Kemalpaşa ve Halilbeyli’de kümes sayısı altıya, tavuk sayısı da 1 milyona yükselecek.” Kabuklu yumurta pazarı için şimdilik ayda 8.5 milyon adet yumurta üreten İPAY, Ekim 2017’den itibaren de tüm Türkiye’deki 2M, 3M, 5M Migroslar ile tüm Macrolar’ı kapsayan 475 noktada FOL Play yumurtaları tüketicinin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Tavuklara özel yem

İPAY’ın yem tesisi de Kemalpaşa-Halilbeyli’de bulunuyor. Genel Müdür Özok, İPAY tavuklarının, saatte 20 ton üretim kapasitesine sahip bu tesislerde özel olarak üretilen bitkisel yemler ile beslendiğini vurgulayarak, “Böylece tüm üretim aşaması kontrol altında tutuluyor ve standard bir üretim imkanı doğuyor. Her zaman aynı kalitede, lezzetli ve güvenilir ürünler elde ediliyor” dedi. Kabuklu yumurta pazarının en yeni oyuncusu olan FOL Play’i, üretimindeki hijyen, kalite ve üründeki lezzetinin yanı sıra rakiplerinden ayıran önemli bir özelliği de ‘yapboz’ olarak değerlendirilebilecek bir oyun aracı olması.

Yazarlar