Ege Fotoğraflarla Levanten İzleri

Fotoğraflarla Levanten İzleri

16.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Eğitim Vakfı (İYTEV) Özel Yücel Tonguç İlköğretim Okulu, İtalyan fotoğraf sanatçısı Marco Rodolfo Crilissi’nin “Eski İzmir Evleri, İzmir’de Levanten İzleri” konulu fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Fotoğraflarla Levanten İzleri

İzmir’e ilk kez 2008’de geldiğini ve kente adeta aşık olduğunu belirten Rodolfo Crilissi, “Sergim, konusu itibariyle 18-19. Yüzyıl Levanten yaşam alanlarına yoğunlaşıyor. Bu sergide İzmir’de kendi köklerimin arayışında olduğum arşiv çalışmasının çok küçük bir bölümünü paylaştım” dedi.

Haberin Devamı

“İzmir marka kent olmalı”
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Travel Turkey 2010”a katılan Ekselans Turizm’in standı fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Yüksek Mühendis-Mimar Erdoğan Tözge’nin kurucusu olduğu Ekselans Turizm, fuara katılan profesyonel ziyaretçilere, hizmet yelpazesini tanıttı. Kentin gerçek turizm potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Erdoğan Tözge, İzmir’in bir marka kent haline getirilmesi gerektiğini belirterek, tüm kurumların işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Çeşme Rotary Kulübü 20’nci yılını kutladı
Çeş­me Ro­tary Ku­lü­bü’nün ku­ru­lu­şu­nun 20. yı­lı, Se­tur Ma­ri­na Kap­tan Ca­fe’de 30 Ro­tar­yen, eş­le­ri ve ço­cuk­la­rı­nın ka­tı­lı­mıy­la kut­lan­dı. Ge­ce­de ku­lüp üye­si Ömer Ak­yüz’e yı­lın Mes­lek Onur Ödü­lü ve­ril­di, ye­ni üye Mus­ta­fa Ağa­oğ­lu’nun alım tö­re­ni de ya­pıl­dı. Ay­rı­ca tüm üye­le­re 20. yıl ha­tı­ra­sı ola­rak kris­tal anah­tar­lık he­di­ye edil­di. 6 Ara­lık 1990’da ku­ru­lan Çeş­me Ro­tary Ku­lü­bü’nün Baş­ka­nı Su­zan Çı­rağ, ku­lüp­le­ri­nin böl­ge­de ba­şı çek­ti­ği­ni ve tek amaç­la­rı­nın “top­lu­ma hiz­met” ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Haberin Devamı

Gülsin Onay büyüledi!
Dünyaca tanınmış piyanistimiz Gülsin Onay İzmir’de unutulmaz bir konser verdi. Türk-Amerikan Derneği Salonu’ndaki konserde Onay, konsere Beethoven’in “Ayışığı” sonatıyla başladı. C. Debussy’nin Images, Livre II, Liszt ve Ahmed Adnan Saygun’un Sonatin Op. 15’iyle birinci bölümü tamamlayan Onay, ikinci bölümde de B. Bartok’un Skeçler Op. 96’sı ile Franz Liszt’in “Konser Etüdü No. 2”sini seslendirdi.

Arp ile Türk Sanat Müziği
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, bugün saat 20.00’de “Makamlarla Arp Konseri”ne evsahipliği yapacak. Klasik Batı Müziği’nde görmeye alıştığımız ancak tüm medeniyetlerde hatta Osmanlı döneminde dahi önemli bir yer tutmuş olan arp, Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserleriyle müzikseverlerle buluşacak. Sanatseverler, solist Hayat Köprüce Mertel’i arpist Sebla Akbulut, kemençe sanatçısı Nağme Yarkın’ın notaları eşliğinde AASSM Küçük Salon’da dinleyebilecek.

Haberin Devamı

Meraklısına caz kursları
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimi kurumu Akademi İKSEV’de caz ile ilgilenen herkese sürekli caz eğitimi verilecek. 4 Ocak’ta başlayacak kurslarda, başlangıç, orta ve ileri seviyede doğaçlama, caz teorisi ve düzenleme derslerinin yanı sıra elektrogitar, basgitar, caz bas, keyboard, trombon ve trompet eğitimi de verilecek.

Besteci İlhan Usmanbaş anısına senfoni konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), İlhan Usmanbaş’ın 90. doğum yılı anısına, İngiltere’nin en eski ikinci korosu Ipswich Choral Society’nin Fahri Başkanı ve Akbank Oda Orkestrası Daimi Şefi Cem Mansur yönetiminde yarın saat 20.30’da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir konser verecek. Konserde solist olarak; günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden ve Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcilerinden Cihat Aşkın, “Jean-Baptiste Vuillaume 1846 yapımı” kemanıyla, bu yıl 90. doğum yılı olan Türk klasik müzik bestecisi İlhan Usmanbaş’ın, “Keman Konçertosu”nu seslendirecek.