Ege Fuarlar Şehri’ne önemli adım

Fuarlar Şehri’ne önemli adım

19.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti yapma hedefine yönelik en önemli girişim bugünkü yeni fuar ihalesi olacak. Gaziemir’de inşa edilecek kompleks, “365 gün fuarcılık” imkanı sağlayacak

Fuarlar Şehri’ne önemli adım

2004 yılından itibaren Kültürpark’ta fuar hollerinin yetersizliği tespiti üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 8 yıllık bir sürecin ardından Yeni Fuar Alanı’nı için bugün ihale gerçekleştirecek. Gaziemir’de çevre yolu kenarında, Ege Serbest Bölgesi’nin yanında bulunan 330 bin metrekarelik alanda yapılacak Fuar alanı için bugüne kadar 26 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi. İhalesi bugün yapılacak fuar alanının 2014 yerel seçimlerine kadar tamamlanması hedeflendi.

Haberin Devamı

Fuar Merkezi, 40 metrelik kot farkı bulunması nedeniyle eğilimli olan alanda çanak şeklinde projelendirildi. Fuar Alanı’nın ihalesine çıkılacak ilk etabında 110 bin metrekare sergi holleri yapılacak. Yükseklikleri 10-12 ve 14 metre arasında değişen bu holler mermer ve doğaltaş, yat, ayakkabı, gelinlik, kitap gibi farklı mekan gereksinimlerine yanıt verecek. Aynı anda birden fazla fuar yapılabilecek. Eğimli alan değerlendirilerek farklı kotlarda oluşturulacak sergi holleri teras şeklinde tasarlandı. Holler içten birbiriyle bağlantılı olacak. Proje kapsamında 93 bin metrekare kapalı alana sahip otopark yapılacak. Otoparkın 2600 araçlık kısmı yeraltında olacak.

Dev kongre merkezi

Proje’nin ikinci etabında 70 bin metrekarelik fuar rezerv alanı yeraldı. Bunun dışında 42 bin metrekarelik otel ve kongre merkezi de ikinci etap için bulunacak. Kültürpark’taki fuar hollerinin esi Yeni Fuar Alanı’nıyla eş zamanlı olarak Kongre Merkezi’ne dönüştürülmesi planlandı. Yalıtımla, akustiğin sağlanacağı hollerde birden fazla salon oluşturulacak. Toplam 8-10 bin kişilik kongre merkezi kazanılacak. 365 gün fuar imkanıyla İzmir’de fuarcılık beş kat büyüyecek.