Ege Futbolun cilvesi

Futbolun cilvesi

20.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

2007-08’de, 2-2’lik Karşıyaka beraberliğinin ardından Akdeniz ekibinde görevine son verilen, geçen sezon takım çalıştırmayan Ümit Turmuş, artık KSK’nin başarısı için terleyecek. Turmuş, İzmir’de A.Ordu dışında bütün kulüplerde görev yaptı

Futbolun cilvesi

KSK yönetiminin Samet Aybaba ile anlaşamayınca el sıkıştığı Ümit Turmuş, Antalyaspor’daki işine son verilmesine neden olan yeşil kırmızılı ekibin dümenine geçmenin heyecanını yaşıyor.
Antalya’dan 2007-08 sezonunda KSK’yle iç sahada 2-2 berabere kaldıkları maçtan sonra ayrılmak zorunda kalan Turmuş, geçen sezon takım çalıştırmadı. Antalya’dan sonraki işinin KSK’de olmasını ilginç bir tesadüf şeklinde yorumlayan Turmuş, “Futbol böyle ilginç bir oyun. O gün benim için kötü bir gündü” dedi. Antalya, 24 Mart 2008’de oynanan maçta Ufuk ve Cenk İşler’in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen, Olcan’ın 60 ve 90. dakikalarda attığı gollere engel olamamıştı.

İlişkiler sonsuz değil
Karşıyakalı taraftarların gönderilmesine büyük tepki gösterdiği Reha Kapsal’ın ardından takımın başına geçmesinin handikap yaratmayacağına inandığını belirten Turmuş, “Taraftarların Reha Kapsal’a olan sevgisine saygı duyuyorum. Ancak futbolda sonsuza kadar süren ilişki olamaz. Reha Kapsal iyi bir takım bıraktı. Yönetim de görevi bize verdi. Kimseyle hesabımız yok. Kapsal belki bir-iki yıl sonra yeniden gelir. Taraftarların sağduyulu davranıp takımı destekleyeceklerine inanıyorum” dedi.

Karşıyaka’yı tanıyorum
Kadrodaki her futbolcuya eşit mesafede olduğunu vurgulayan Turmuş, “Karşıyaka’yı Bucaspor derbisi dahil birkaç maçta izledim. Kadrodaki futbolcuları tanıyorum. Kafamda elbette bir şablon ve buna uyan 5-6 isim var. Ancak tabloyu net görmemiz için birlikte zaman geçirmemiz de lazım. Sonuçta forma ortada” dedi. Turmuş, “Benim için kedinin rengi değil, fareyi yakalayıp yakalamaması önemli” diyerek uzun süredir yedek kalan kaleci Ramazan, Serdar Sinik, Köksal, Güney gibi isimlere yeşil ışık yaktı. Buca doğumlu olan Turmuş, 27 yıllık kariyerinde Altınordu dışındaki bütün İzmir ekiplerinde görev yaptığını hatırlatarak şunları söyledi: “Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan mezun olduğum 1982 yılında İzmirspor’da antrenörlük yaptım. Buca, Göztepe, KSK ve son olarak 2006-07’de Altay’da birinci adam olarak çalıştım. Kenti ve beklentileri anlayan birikime sahibim. 12 yıl sonra döndüğüm KSK’de, tüm camianın beklentisi olan Süper Lig’e ulaşmak için ekibimle birlikte elimden geleni yapacağım.”