Ege Gana, İzmir’le iş köprüsü kuruyor

Gana, İzmir’le iş köprüsü kuruyor

30.01.2018 - 02:06 | Son Güncellenme:

Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala, beraberindeki heyetle İzmir’e geldi. İzmir ile Gana arasındaki ikili ilişkilerin güçlenmesi adına İzmir’de temaslarda bulunacak olan Mancell-Egala, İzmir iş dünyasıyla bir araya gelecek.

Gana, İzmir’le iş köprüsü kuruyor

Afrika Ticaret Merkezi tarafından düzenlenen programda Gana heyetinin ilk durağı İzmir Ticaret Odası olacak. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelecek olan heyet, ticaretin gelişmesi adına atılacak adımları masaya yatıracak.

Haberin Devamı

‘Türkiye çok önemli’

Heyet, buradaki toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelecek. Kocaoğlu’yla görüşmenin ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası’na geçecek olan heyet, oda başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaretinin ardından, Medikal Park Hastanesi yöneticileriyle sağlık konusunda görüşmeler yapacak. Ege İhracatçı Birlikleri’ni de ziyaret edecek olan Gana heyeti, Genel Sekreter Cumhur İşbırakmaz’la bir araya gelerek iki ülke arasındaki ihracatın gelişmesi adına neler yapılabileceğini konuşacak. Program kapsamında Büyükelçi Mancell-Egala, Afrika ülkeleri ile ticaret yapan İzmirli işadamlarıyla da akşam yemeğinde bir araya gelecek. Afrika Ticaret Merkezi Türkiye Temsilcisi Süha Özkan, “Gana Cumhuriyeti, Türkiye ile ilişkilerine büyük önem veriyor” dedi.