Ege Gariban mutfağına belediyeden destek

Gariban mutfağına belediyeden destek

02.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, dar gelirlilerle, öğrenci ve depremzedelere erzak yardımına başladı. 2 ayda 3 bin 800 eve ulaşan belediye, bu sayıyı 6 bine çıkartacak...

Gariban mutfağına belediyeden destek

Bornova Belediyesi tarafından ilçede yaşayan dar gelirli aileler, öğrenciler ve depremzedelere gıda yardımı yapılıyor. Bugüne kadar 3 bin 800 aileye ulaştırılan erzak paketlerinin dağıtımı devam ediyor. Bornova Belediyesi geçtiğimiz yıllarda yaptığı erzak yardımına bu yıl da devam ediyor.

Öğrencilere destek
2 ay önce erzak dağıtımına başlayan Bornova Belediyesi, bugüne kadar 3 bin 400’ü ilçede yaşayan dar gelirli vatandaşlar, 400’ü depremzede olmak üzere toplam 3 bin 800 aileye erzak yardımı yaptı. Üniversite öğrencilerinin de yardım kapsamına alındığı bu yıl toplam 6 bin aileye erzak dağıtılması hedefleniyor.
Geçtiğimiz yıllarda dağıtılanlara göre içeriği iki katına çıkarılan kolilerin içinde çekirdek bir ailenin 2 aylık ihtiyacını karşılayacak kadar erzak bulunuyor. 24 kiloluk kolilerde ayçiçek yağı, un, şeker, çay, reçel, salça, kuru fasülye, pirinç, makarna, bulgur, siyah zeytin, mercimek, nohut, tahin helvası ve peynir yeralıyor.

Kapasite arttı
Belediye olarak her zaman dar gelirli yurttaşların, öğrencilerin yanlarında olduklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Muhtarlarımız dar gelirli yurttaşları ve öğrencileri bize bildiriyor” diye konuştu.