Ege Gaziemir Şenliği’nde engeller kaldırıldı

Gaziemir Şenliği’nde engeller kaldırıldı

11.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 15. kez düzenlenecek olan ve ünlü sanatçıların da renklendireceği Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliklerine ilk kez engelli çocuklar dahil edildi

Gaziemir Şenliği’nde engeller kaldırıldı

Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin 15’incisi, bu yıl 20-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gaziemir ile özdeşleşen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Almanya, Bosna Hersek, Bulgaristan (2 ekip), KKTC, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Romanya ve Rusya ile Türkiye’den de Mersin ve Zonguldak’tan 226’sı çocuk toplam 321 konuk gelecek. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, iki yıldır şarkısı, logosu, maskotu ve temaları ile marka haline getirmeye çalıştıkları şenlikle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Koltuğun da sahibi olacak
Sarnıç Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda, teması “Bilinçli çocuk, mutlu gelecek” olarak belirlenen şenlikte bu yıl ilk kez, engelli çocukların da katılacağı açıklandı. Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu ise, “Başkan Şenol, 23 Nisan’da makamını engelli bir çocuğa devredecek, çok mutluyuz” dedi. 10 günlük şenliğin uluslararası bölümünün 5 gün süreceğini ifade eden Başkan Şenol ise, “Atiye, Hadise ve Çelik de geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız ve İzmir’in en büyük sahnesine sahip 10 bin kişilik şenlik alanımızda konser verecek” diye konuştu.