Ege Gediz Deltası plato oldu

Gediz Deltası plato oldu

10.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuş Cenneti’nin hemen yanıbaşındaki Gediz Deltası, barındırdığı yaban kedisi, tilki ve gelincik gibi hayvanlarla, fotoğraf meraklılarının ilgisini çekiyor

Gediz Deltası plato oldu

İzmir’in hemen yanıbaşındaki Gediz Deltası sadece flamingonların değil 289 kuş türünün yanısıra tilki, çakal, yaban kedisi, saz kedisi, yaban tavşanı, yaban domuzu, porsuk, gelincik gibi memeli hayvanların da cenneti haline geldi. Memeli hayvanlar da tıpkı kuşlar gibi yıllardır bu cennette yaşamlarını devam ettiriyor. Kuş cenneti ziyaretçileri zaman zaman artık Türkiye’de sayıları giderek azalan bu hayvanlarla karşılaşma şansı da buluyor.

Fotoğrafçıların gözdesi
Türkiye’nin sayılı sulak alanlarından Gediz Deltası sürprizleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Foto safari tutkunları da kıtalar arası yolculuk yerine İzmir’in dibindeki deltada deklanşöre basıyor.

Haberin Devamı

Tur, Sasalı ile başlıyor

Doğa fotoğrafçıları için doğal bir plato haline gelen İzmir’de, foto safarinin ilk durağı Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı’nda başlıyor. Bulundukları ortam ve çeşitlilik bakımından özel bir yeri bulunan park farklı özellikleri ile fotoğrafçılar için adeta bir tutku haline geldi. Kuş Cenneti ise Foto Safari parkurunda ikinci durak olarak kabul ediliyor.

Müzebüs, İzmir turuna çıkıyor

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçil-miş 60 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılın-daki yolculuğuna İzmir ile devam ediyor. Müzebüs, 12-16 Aralık tarihleri arasında İzmir’de dört okulu ziyaret edecek. Müzebüs, 12-16 Aralık tarihleri arasında İzmir’e konuk oluyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili 60 obje sergileniyor.