Ege Gediz ile Waterloo bilimde el ele verdi

Gediz ile Waterloo bilimde el ele verdi

17.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Seyfullah Çevik, rektörlüğünü Türk Prof. Feridun Hamdullahpur’un yaptığı Kanada üniversitesi ile işbirliği anlaşmasına imza attı

Gediz ile Waterloo bilimde el ele verdi

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Seyfullah Çevik ile Rektör Yardımcısı Prof. Mustafa Güneş, Kanada ve ABD’de 8 üniversiteyi inceledi, işbirliği anlaşmaları imzaladı. İşbirliği yapılacak üniversiteler arasında, Türk bilim adamı Prof. Feridun Hamdullahpur’un rektörlüğünü yaptığı Kanada’nın devlet üniversitesi Waterloo da bulunuyor.

BlackBerry’nin adresi
Kanada’da araştırma mühendisliği alanında tanınan, çalışmalarıyla büyük ses getiren Prof. Hamdullahpur, deneyimlerini Gediz ile paylaşacak. Araştırmalarıyla dünya çapında üne sahip olan, akıllı telefon BlackBerry’nin üretim adresi Waterloo ile kapsamlı bir anlaşma imzalandı. Her iki bilim kurumu, yeni buluşlar için ortak bilimsel çalışmalar yürütecek, öğrenci ve akademisyen değişimi yapılacak. Hamdullahpur, Gediz Üniversitesi ile birlikte güzel işlere imza atacaklarını söyledi. Prof. Hamdullahpur, “Ülkeme uzaktan da olsa hizmet edeceğim için çok sevinçliyim. İzmir’den gelen dostlarımı burada görmekten de mutlu oldum” dedi. Rektör Prof. Çevik, bu anlaşmayla yapılacak işbirliğinin, Gediz Üniversitesi’nin gücüne güç katacağını söyledi. Prof. Çevik, Waterloo gibi büyük bir bilim kurumunun bir Türk hocaya emanet edilmesinden ayrıca gurur duyduklarını sözlerine ekledi.