Ege Gediz Üniversitesi iki koldan büyüyor

Gediz Üniversitesi iki koldan büyüyor

23.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seyrek’teki kampusünü 50 bin metrekareye çıkaran Gediz Üniversitesi, Çiğli’de 44 dönümlük araziye ise tıp fakültesi ve hastane kurma hazırlıklarını son aşamaya getirdi

Gediz Üniversitesi iki koldan büyüyor


Gediz Üniversitesi, 3 yılda birçok ilke imza attı. İzmir Seyrek’te modern bir kampus kurdu, 37 ülkeden öğrencileri buluşturdu. Ege ve Akdeniz’in en çok tercih edilen üniversitesi olmayı başardı. Daha yapacakları çok iş olduğunu belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, yeni yatırımlara hazırlandıklarını belirtti.

Haberin Devamı


Kavuk, “Gediz, kesinlikle ticari bir üniversite değildir, bunun özellikle bilinmesini istiyoruz. İzmirli hayırseverler tarafından, araştıran, buluşlara ve yeniliklere imza atan, kültürleri buluşturup kaynaştıran bir dünya üniversitesi hedefiyle kuruldu. Tek beklentimiz, yeniliklere öncülük eden; ülkemiz ve insanlığa hizmet eden genç bilim insanlarını yetiştirmek” dedi.


Bu hedef doğrultusunda Seyrek’teki kampusü büyütme kararı aldıklarını anlatan Kavuk, “Alanımız 30 bin metrekareden, 50 bin metrekareye yükseldi. Öğrenci kapasitemizi de 6 bin 200’e çıkarıyoruz. Buraya bir de teknopark ekleyeceğiz” dedi. Çiğli’ye de ikinci kampüsü kuracaklarını anlatan Kavuk şöyle devam etti:


Planlar tamamlanıyor
“Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan 44 dönümlük arsada tıp fakültesi ve hastane olacak. Yeni kampusümüzün projesi yurtdışında tamamlanmak üzere. Yeni yatırımlarımızla fiziki altyapıyı sürekli iyileştirirken, eğitim kalitesinin hep en iyi kalmasını sağlamak için çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

2 öğrenciden birine burs

Geçen yıl kontenjanın tamamını doldurduklarını, 37 ülkeden öğrenciye eğitim verdiklerini anlatan Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, “Dünya çapında araştırma ve yeni buluşlar merkezi saygın bir bilim kurumu olmak için güçlü akademik kadro oluşturduk. Yabancıların da yer aldığı 238 akademik personelimiz var. Üniversitemizin bir farkı da başarıyı teşvik eden özel burs sisteminden iki öğrenciden biri yararlanıyor” dedi.

TAKEV bir yıllık başarıyı kutladı

TAKEV Okulları 2011-2012 Eğitim Öğretim yılını, resepsiyonla noktaladı. Yönetici, öğretmen ve personeli buluşturan gecede 5. ve 10. Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş ve Genel Müdür Gönül Ketenci’nin elinden aldı. Avrupa’nın en başarılı eğitim kurumlarından biri kabul edilen TAKEV Okulları’nın bugün geldiği noktayı her biri alanının en iyileri olan eğitimci arkadaşlarına borçlu olduğunu belirten Nur Yaraş, “önümüzdeki yıl yeni şubelerimizle başarı merdivenlerini büyüyerek tırmanmaya devam edeceğiz” dedi.

Fatih, zehirli boyalara karşı!

Haberin Devamı

İzmir Özel Fatih Koleji Proje öğrencileri çevre dostu deniz boyalarını DEÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Levent Çavaş’ın verdiği seminerde öğrendi. Seminerde Çavaş, zehirli boyalar ile alternatifi çevre dostu boyaları anlattı. Deniz araçlarının su altında kalan kısımlarına deniz canlılarının tutunduğunu belirten Çavaş, “Bu nedenle, sualtında kalan kısımlar zehirli boya denilen oldukça zehirli madde içerikli boyalarla boyanmaktadır” dedi. Semineri ilgi ile takip eden öğrenciler hazırlayacakları projede bu bilgilerden faydalanacaklarını söylediler.