Ege Geleceğin şeflerini sanata kazandırıyorlar

Geleceğin şeflerini sanata kazandırıyorlar

07.09.2017 - 06:25 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, bu yaz Orkestra Şefliği ile Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği masterclass programlarına ev sahipliği yaptı.

Geleceğin şeflerini sanata kazandırıyorlar

Farklı yaş gruplarından 77 katılımcı, dünyaca ünlü Türk ve yabancı klasik müzik yıldızlarından eğitim almanın ayrıcalığını yaşadı. Türkiye’de kadrolu sanatçılarla oda orkestrası kuran ilk yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, ‘Masterclass’ programlarıyla yeni şef ve sanatçıların yetişmesine de katkı sağlıyor. Klasik müzik ustalarının geleceğin yıldızlarıyla buluştuğu hızlandırılmış eğitimler, bu yıl ikinci kez düzenlendi. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen yönetimindeki programa onlarca başvuru arasından 35 kişi seçildi.

Final konseri

Gökmen, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde bir hafta boyunca katılımcılara temel şeflik tekniklerini öğretti. Eğitim, şef adaylarının Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ile birlikte verdiği konserle son buldu. Şef adaylarına program sonunda katılım belgesi verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yeni yetenekleri sanat hayatına kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.