Ege ‘Gelecek’ toplantısında Zorlu’dan isyan sözleri

‘Gelecek’ toplantısında Zorlu’dan isyan sözleri

31.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de, Hizmet Gönüllüleri Federasyonu’nca, “2023’te Nasıl Bir İzmir, Nasıl Bir Türkiye Bekliyorsunuz” konulu toplantı yapıldı.

‘Gelecek’ toplantısında Zorlu’dan isyan sözleri

İşadamı Kemal Zorlu ve Başbakanlık Gap Sosyometre Danışmanı Muhammed Taha Gelgerlioğlu da katıldı. Aile olarak; spora, sanayiye yaptıkları yatırımların bedelini ödediklerini savunan Zorlu, şöyle devam etti:
İzmirli olmak bizler için ayrıcalıktır. Ailenin tek torunu, benim oğlum, 6 aydır İstanbul’da yaşıyor. Bu kentte fikir bağnazlığı var. Ben ve kardeşim, çok mücadeleler verdik, para yatırdık ne oldu? Mustafa Denizli’nin söylediği çok doğru bir söz var: İçimizdeki İrlandılar. Bu nedenle başarıyı sağlayamadık. Kurduğumuz Güçbirbirliği Holding, Türkiye’ye daha ucuz doğalgaz getirecekti. Bu teklifi götürdüğümüzde, bizi sempatik karşılamadılar. Üzerimize bir sürü davalarla geldiler. Tüm yatırımlarımızda engellerle karşılaştık. İzmir, makus kaderine teslim edildi. Bu yatırımlara karşı çıkanları Allah’a havale ediyorum. Ne siyaha, ne de beyaza yarandık.”
Zorlu, İzmir’deki beyin göçünü tersine çevirmek gerektiğini de belirterek, “Çocuklarımıza, aileler olarak fedekarlıklarda bulunuyoruz. İzmir’den nitelikli beyin göçünü tersine çevirmek gerekiyor. Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar var” diye konuştu. Zorlu, daha sonra, gençlere geleceğin meslekleri hakındaki görüşlerini aktardı.

Haberin Devamı

Araçlar güvenli ellerde
Vosmer Otomotiv, Şubat 2009’da Alsancak’ta, Eylül 2010’da da Gaziemir’de faaliyete geçti. Firma, dünyaca ünlü otomotiv markası Volkswagen’in satış ve servis hizmetlerinin İzmir’in iki noktasında sürdürüyor. Gaziemir ve Alsancak servislerinde en son teknolojiyle donatılmış ekipman ve cihazlarla günde ortalama 187 araca bakım-onarım yapılıyor. İç-dış motor aksamı ve alt kontrollerinin yapıldığı yaklaşık 20 dakika süren ‘Birlikte Araç Kabul’ uygulaması aktif olarak uygulanıyor. 140 kişilik satış sonrası hizmetler ekibi, Volkswagen’in düzenlediği eğitim ve servis prensipleriyle hareket ediyor. Düzenli olarak gerçekleşen eğitimlerle bilgi birikimlerini artıran servis ekibi, Türkiye’deki yetkili servisler arasında düzenlenen servis danışmanları ve teknisyenleri yarışmalarında dereceler kazandı.

Yazarlar