Ege Gelinlik üretiminin yüzde 70’i İzmir’de

Gelinlik üretiminin yüzde 70’i İzmir’de

14.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

If Wedding Fashion İzmir için heyecan dorukta. EGSD Başkanı Özcan Torun, kentin üretim gücünün dünya arenasında şov yapmaya hazır olduğunu söyledi

Gelinlik üretiminin yüzde 70’i İzmir’de

Bu yıl 6. kez düzenlenecek gelinlik fuarı, tekstil ve hazırgiyim sektörünün de İzmir’de buluşmasını sağlayacak. Hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirten, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun bu yılki fuar için daha da iddialı konuşuyor. Gelinlik üretiminin çoğunun İzmir’de yapıldığına işaret eden Torun, “Fuar sayesinde gelinlik ihracatımız katlanarak arttı. Avrupa’da çok net tanınıyoruz” diye konuştu. Gelinlik üretiminin yüzde 70’inin İzmir’de yapıldığına dikkat çeken Torun, “Türkiye’de diğer bütün firmalar sipariş üzerine çalışıyor. Gelinlikte seri üretim yapan, yakın komşu, Avrupa’da dahil olmak üzere sadece İzmir. Bu konuda İzmir oldukça iddialı. Fuar öncesi gelinlik firma sayısı 150 idi, şu an itibariyle katılan firma sayısı 1150’ye ulaştı.” bilgisini verdi.

Birinci ligde oynuyoruz
Gelinlik sektöründeki iddialarının “dünyada bir numara İzmir’dir” dedirtecek noktaya doğru gittiğini vurgulayan Torun, “Yeter ki doğru teknikleri kullanalım. Çünkü pazar burada oluştu. Bu yüzden sonuna kadar gidebilecek durumdayız.” bilgisini verdi. Ege Giyim Sanayicileri olarak Gelinlik Fuarı ve Moda Tasarım Kumpanyası’nın yanı sıra Organik Fashion fuarını da başlatacaklarını belirten Torun şunları söyledi: “12-15 Nisan’da bu yıl başlayacak fuar, yakın bir gelecekte gelinlik fuarı kadar öne çıkacak. Ayrıca tasarım gücünün artması için de bir dizi çalışma düşünüyoruz.”

Yeni ülkelere ihracat başladı
Yakın ülkelerin yanı sıra Egeli gelinlikçiler olarak Avrupa, Venezuela, Arjantin, Yeni Girne, Japonya, Yeni Zelanda gibi ülkelere de ihracat yapmaya başladıklarını kaydeden EGSD Başkanı, “Bu sene, Avrupa’da da çok net tanınıyoruz. Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri ağırlıkta. Yakın ülkeledeki alıcılar, alıp gidiyorlar. Avrupalı ise aylar süren çalışmalar istiyor. Firmaların altyapısı pahalı oluyor. Daha iyi olmamız için bir olumsuzluk yok. Ancak hem kentin hem ulusal gücün buluşması önemli” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın gözü bu fuarda olacak

Türkiye’nin gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründeki gücü, dünya pazarına İzmir’den tanıtılacak. 15-18 Şubat 2012 tarihleri arasında İzmir ‘de yapılacak IF WEDDING FASHION İZMİR 6.Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için geri sayım süreci başladı. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMHGF-Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği’ Türkiye’de sektörün öncü fuarlarından birini İzmir’de gerçekleştirecek.

500 kişilik alım heyeti
188 firmanın katıldığı IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda katılımcı iller arasında İzmir ilk sırada yer alıyor. İzmir’i, İstanbul, Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep ve Kütahya izliyor. Yurt dışından katılacak ülkeler ise ABD, Almanya, Bulgaristan, İtalya, Lübnan ve Dubai. 188 firmanın yer alacağı İZFAŞ tarafından alım heyeti çalışması yapılan ve yaklaşık 500 kişiden oluşan alım heyeti gelirken, fuara ABD, Almanya, Azerbaycan, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Gürcistan, İngiltere, İran, İtalya, Irak, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Libya, Lübnan, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suriye, Arabistan, Ukrayna ve Ürdün’den katılım bekleniyor.

Haberin Devamı

Gala Defilesi çok özel
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın gala defilesi ünlü tasarımcı Özlem Süer tarafından gerçekleştirilecek.
Süer, 25 parçadan oluşan 2012 İlkbahar-Yaz sezonu “A New Marvel” koleksiyonunu Londra ve Milano’dan sonra Türkiye’de ilk kez IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın 14 Şubat 2012 (bugün) yapılacak gala defilesinde sergileyecek.

Geleceğin tasarımcıları yarışmada buluşuyor

IF WEDDING FASHION İZMİR 6. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında, İZFAŞ tarafından EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin profesyonel danışmanlığı ve TMHGF- Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun katkılarıyla bu yıl 3.’sü yapılacak “Kuğu Gölü” temalı Gelinlik Tasarım Yarışması büyük ilgi gördü.
Ünlü mankenlerle defile
159 tasarımcının 444 tasarımı ile katıldığı 3.Gelinlik Tasarım Yarışması’nda 25 tasarımcının 25 tasarımı finale kaldı. Bu yıl ilk kez 17 Şubat 2012 Cuma günü Gelinlik Tasarım Yarışması’nın 2010’daki birincisi Fatma Palaoğlu’nun özel performans defilesi organize edilecek. Defilede Tuğçe Kazaz, Hande Subaşı, Didem Soydan gibi ünlü mankenler yer alacak.