Ege Gençler, % 100 bursla geleceğe hazırlanıyor

Gençler, % 100 bursla geleceğe hazırlanıyor

23.04.2017 - 06:17 | Son Güncellenme:

Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 600 öğrencinin bütün masrafını, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yönetimi karşılıyor

Gençler, % 100 bursla geleceğe hazırlanıyor

Ülkemizin kalkınmasının olmazsa olmaz bileşeni mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması ve bölgemiz katılımcılarının olduğu kadar, ülkemizin de nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) yönetimi tarafından 2014 yılında Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruldu. Öğrencilerin tamamının eğitim-öğretim, ulaşım, kıyafet, yiyecek, kitap ve kırtasiyenin de dahil olduğu yüzde 100 tam burs ile okutulduğu, 600 öğrenci kapasiteli okul 14 bin metrekare kapalı alana sahip.

Haberin Devamı

Kurum, tam donanımlı

Türkiye çapında düzenlenen ve jürisinde İAOSB yönetimi ile birlikte akademisyenlerin yer aldığı bir mimari proje yarışması ile tasarlanan ve projelendirilen okul bünyesinde, öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda gelişmelerine olanak sağlayacak konferans salonu, spor salonu, 21 derslik, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları ile açılan meslek alanlarına yönelik modern ve teknolojik atölye ve laboratuvarlar yer almakta.

Özel eğitim setleri

Okulda endüstriyel otomasyon, elektrik elektronik ve makine teknolojileri alanında eğitim verilmekte. Her bir alan için özel tasarlanmış atölye ve laboratuvarlarda endüstriyel üretim simülasyonuna olanak veren eğitim ekipmanları bulunmakta. Okul öğretmenleri tarafından özel tasarlanan eğitim setleri, her öğrenciye bir deney seti düşecek şekilde birebir öğrenci ve öğretmenler tarafından üretilerek devreye alınmakta.

Haberin Devamı

İngilizce çok önemli

Verilen uygulamalı eğitimler, endüstride kullanılan robotik üretim sistemlerine uyumlu. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi dahilinde matematik, Türkçe ve fen bilgisi puanlarına göre başarı sıralaması ile okulumuza kayıtları alınan tüm öğrencilerimiz, gerek genel kültür dersi gerekse endüstriyel teknik alanlardaki meslek derslerinde iddialı eğitim almakta; konuşma, yazma ve okuma seviyesinden çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olarak yetiştirilmekte. Teorik ve pratik bilgi ile donatılmış, proje yönetimi, inovasyon, teknoloji yönetimi, girişimcilik alanlarında bilgi ve deneyim kazanan öğrencilerin tamamı, mühendislik fakültelerine hazırlanmakta. İzmir ve Türkiye için model olarak yapılandırılan okulun tüm giderleri, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tarafından karşılanmakta.