Ege Gençlerin sorularını tek tek yanıtladılar

Gençlerin sorularını tek tek yanıtladılar

12.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Gençlerin sorularını tek tek yanıtladılar

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, son bir ay içinde ‘Adım Adım Ekonomi’ programında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Demokrasi Buluşması’nda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘Liderler Zirvesi’nde de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ağırladı.

Haberin Devamı

Bakanlar; gençlerin taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı.

‘Söz sahibi olmalıyız’

Gençlerin yerel yönetimlerden beklentilerini dile getirebilmesi için tüm ilçelerde ‘Genç Kürsü’ toplantıları da yapıldı. 30 ilçede 58 kez yapılan toplantılarda, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir milletvekilleri de yer aldı. İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, gençlerin her zaman ön planda ve söz sahibi olmasını istediklerini söyledi, “Bu toplantılarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

İmar sorunu bir yılda çözülecek

İzmir’e 28 köprülü kavşak yapacaklarını ve her birini 100 günde tamamlayacaklarını belirten Zeybekci, “İmar planlarındaki sorunu da biliyoruz; bir yıl içerisinde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, Buca Göksu Mahallesi’nde seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. İzmir’de sorunların ihmalden dolayı biriktiğini belirten Zeybekci, “5 yıl içerisinde hepsini çözeceğiz” dedi.

2020 yılı sonunda İzmir’in çöple anılmayacağını, 5 yıl içinde yağmur yağdığında şehri kanalizasyon bastı derdinin kalmayacağını söyleyen Zeybekci, “Altyapıyı, üstyapıyı öyle bir yapacağız ki, bir daha ellenmeyecek. 28 köprülü kavşak yapacağız, her birini 100 günde tamamlayacağız. İlk kazmanın vurulduğu gün, sayaç koyup 100’den geriye sayacağız. İmar planlarındaki sorunu biliyoruz, ipe un sermeyeceğiz. Bugün git, yarın gel demeyeceğiz, 1 yıl içerisinde bu sorunu çözeceğiz. Tüm Türkiye, İzmir’e gıpta ile bakacak” diye konuştu.

‘İzmir yoksa eksiğiz’

Zeybekci, TÜVGA Genç Yönetici Okulu’nun etkinliğinde yaptığı konuşmada, dünyanın bilgiyi üretenler ve tüketenler olarak ikiye ayrılacağını, üreticilerin yönetici, tüketicilerin de yönetilen olacağını aktardı. İzmir’de ilkellik ölçütü sayılan çöpün vahşice depolanması, kanalizasyonların körfeze akması, sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Zeybekci, İzmir’in olmadığı bir şehirler yarışında Türkiye’nin eksik kalacağını ifade ederek üç tekerlekli araba benzetmesi yaptı.

Haberin Devamı

Narlıdere’de de Cumhur İttifakı MHP Narlıdere adayı Süleyman Kocabıyık’ın seçim koordinasyon merkezi açılışına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Zeybekci, hesabını veremeyecekleri hiçbir hareketin içinde olmadıklarını belirtti.