Ege Gerçek gibiydi

Gerçek gibiydi

14.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Gönüllülerden kurulu 6 ilden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin katıldığı, hava ambulansı ve askeri helikopterin de kullanıldığı “Afet Tatbikatı” gerçekleştirildi

Gerçek gibiydi

Gönüllülerden kurulu İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla ve Balıkesir ekiplerinin katılımıyla İzmir’de düzenlenen iki günlük eğitim kampının ardından gerçekleştirilen tatbikatta, beş ambulans ekibi, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Manisa ve İzmir Şubeleri, Kızılay İzmir ve Urla Şubeleri, Sivil Savunma Arama Kurtarma timleri ve Emniyet Çevik Kuvvet ekipleri işbirliği yaptı. Sivil Savunma Müdürlüğü Tatbikat Alanı’nda çeşitli afet ve kaza durumları canlandırıldı. Yaralıları tespit eden UMKE ekiplerince, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaların seyyar hastaneye sevki gerçekleştirdi.

Helikopterler “yaralı” taşıdı
Ekipler tatbikat kapsamında; afet bölgesinin yanı sıra su kuyusuna düşmüş yaralı, afette annesini kaybetmiş çocuklar, kulede meydana gelen kazada yaralanan kişiye müdahale etti. Tatbikat senaryosu uyarınca, yaralıların bir kısmı seyyar hastanedeki muayenenin ardından hastanelere sevk edildi, bazı yaralılar 112 ambulans helikopteriyle sağlık kuruluşlarına götürüldü. Afet bölgesine iniş yapan Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nden gelen askeri helikopter de yaralıları hastaneye sevk etti.
Yaklaşık üç saat süren tatbikatta, Sivil Savunma Su Altı Arama Ekiplerince, havuzdan çıkarılan yaralıya da müdahale edildi.