Ege Gerçek kalp bekliyor

Gerçek kalp bekliyor

09.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yapay kalple yaşamını sürdüren üniversiteli Mahmut “Makine mühendisliği okuyordum, şimdi makineye bağımlıyım. İyileşip okula dönmek istiyorum” dedi

Gerçek kalp bekliyor

Adana’da yaşayan Mahmut Büyükakçalı (22), sekiz yıl önce göğüste sıkışma, halsizlik, çarpıntı gibi şikâyetlerle başvurduğu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aort darlığı bulunduğunu öğrendi. Aynı üniversitede makine mühendisliği bölümünü kazanan ve henüz 2. sınıftayken hastalığının kalp yetmezliğine dönüştüğünü öğrenen Büyükakçalı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’na sevk edildi. Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Tahir Yağdı ve ekip arkadaşları tarafından ameliyata alınan Büyükakçalı, yapay kalple hayata tutundu, üniversite eğitimini ise dondurdu.

Haberin Devamı

Farkındalık için film

Tedavisi için ailesiyle birlikte İzmir’e taşınan Mahmut Büyükakçalı, kendisi ve yaşamak için organ nakline ihtiyacı olan hastalar için bağış çağrısında bulundu. Yapay kalp ameliyatının 1,5 yıl önce yapıldığını, şimdi evden çıkamadığını, ailesinin desteğiyle yaşamını sürdürebildiğini anlatan Büyükakçalı, “Ölümden sonra organlar hiç kimsenin işine yaramayacak ama benim gibi insanlara umut olabilir. Okul hayatıma dönmek ve yeni insanlarla tanışmak istiyorum” dedi.Büyükakçalı’nın kızkardeşi 18 yaşındaki Safiye de arkadaşlarıyla birlikte senaryo yazdıklarını ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bir kamu spotu hazırlayıp organ bağışına dikkat çekmek istediklerini dile getirdi.