Ege Gerdanlık gibi

Gerdanlık gibi

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan İstanbul-İzmir otoyolu projesiyle kent İstanbullu yatırımcıyı çekecek, ürünler de otoyolla 3 gün içinde Avrupa’ya ulaştırılacak.

Gerdanlık gibi

İstanbul-İzmir karayolu ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek otoyol projesinde sona yaklaşılıyor. Balıkesir’in Edremit yolu, Bursa yolu, Savaştepe yolu istikametlerinde çalışmalar son sürat devam ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.

Haberin Devamı

8 milyar dolar

Başkan Kafaoğlu, “ İstanbul-İzmir Otoyolu projesi, dünyadaki 10 büyük projeden biri ve yaklaşık değeri 6,9 milyar dolar, 2.9 milyar TL de kamulaştırma bedeli var. Toplamda 8 milyar doları aşkın bir maliyet ortaya çıkıyor. Balıkesir bu anlamda çok şanslı. İstanbul-İzmir Otoyolu Balıkesir’den geçiyor. Arkasından gelecek olan Çanakkale Köprüsü projesi de bu otoyol ile birleşecek. Yaklaşık 433 kilometrelik bir yol olacak. Bunun 109 kilometresi Balıkesir il sınırları içerisinde kalıyor. İstanbul’dan gelerek körfez hattına gidecek sürücüler şehir içi trafiğine takılmadan körfez yoluna girecek. Ciddi bir yakıt ve zaman tasarrufu olacak” dedi. Kafaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘2 saate gelecekler’

Haberin Devamı

“Osmangazi Köprüsü bile Balıkesir’in ekonomik hayatına olumlu yansıdı. İstanbul’da Organize Sanayi bölgelerindeki birçok firma üretim için Balıkesir’den yer alımı yaptı. Firma sahipleri İstanbul’da otursa dahi otoyol ile 2 saatte Balıkesir’de bulunan fabrikasına gelebilecek. Özellikle Çanakkale Köprüsü projesi tamamlandığında da Balıkesir’de üretilen ihraç ürünleri 3 gün içinde Avrupa’nın en ücra noktalarına kadar ulaştırılabilecek. Bu yol Balıkesir’in boynuna takılmış bir gerdanlıktır” dedi.