Ege Gerı sayım basladı!

Gerı sayım basladı!

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Gerı sayım basladı

TFF. 2 Lig’de şampiyonluk için mücadele eden Menemenspor evinde ağırladığı Tokatspor’u 2-0 yendi. Altay ise Sakarya deplasmanından eli boş döndü. Siyah beyazlılar liderliği kaptırırken, Sarı lacivertliler zirve keyfini sürdürdü.

Gerı sayım basladı

Haberin Devamı

Bülent Buda: Bu akşam maçı iyi geldi. Özlemişim. Şampiyonluğa koşan ayakları çıplak gözle izlemek daha keyifli oluyor. Tribüne çıktım, ilk işim takım dizilişini sırt numaralarına göre deftere aktarmak oldu. Böylesi iyi oluyor. Daha iyi tanıyor, yakınlaşıyorsun futbolcularla. Takım tek farkla öndeyken, Bayram, köşeye giden iki kafa vuruşuna uzandı. Ya da uzadı. Olası sorunları önledi. Geri dörtlü oturmuş haliyle güven veriyor. Sağda Semih, yarışmacı mücadeleci. Yanında Cihan, Giresun’dan anımsıyorum. Akıl ile teknik. Yanında Veli’nin düzenli istikrarı. Sol bekte Yasin’in kendine özgü tekniği ve uzun adımları. Orta alanda Murat yürekli bir savaşçı. Samet Günhan, fazla süse, makyaja bulaşmadan görev başında. Taşkın, saçının telinden ayak tırnaklarına değin futbolcu, teknisyen. Alanda bir tür görsel mühendislik sergiliyor. Kerem Bulut kardeşim, ağzını, mimiklerini, el kol hareketleriyle besleyerek oyuna odaklanmayı bir tür ıskalıyor. Mustafa Şen 36’lık delikanlı. Asist uzmanı. İdeal bir yardımsever, beyefendi. Sevgili annesi Samed Ali’yi bu dünyaya armağan ettiğinde acaba işte golcü geldi demiş midir? Suat Hocam siz benden çok daha iyisini bilirsiniz. Basan, yıpratan, rakibi hataya zorlayan daha az top gösteren bir takım, şampiyonluk yolunda sanki daha etkileyici olacak. Birde oyuna hamleler. İki fark ne güzel. Daha da açılabilir. Hamleler biraz öne çekilemez miydi? Neden 80’den sonra? Böyle günlerde Yıldıray Koçal gibi futbolculardan daha fazla yararlanılabilir diye düşünüyorum. Yine de siz bilirsiniz.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bülent Abim maça gitti ve izlenimlerini anlattı. Menemenspor bu maçta genelde düşük tempoda oynadı, ancak kompakt bir biçimde oynayarak rakibe şans vermedi. Zaten şampiyonluk yolunda hiçbir şekilde kayba yer yok. Evindeki tek kazanamadığı Keçiören maçı da nazar boncuğu olsun. Bir daha kayıp olmaz umarım. Menemen’de hedef şampiyonluk. Emin adımlarlada zirvedeki yerini koruyor. Kadro istikrarı var. Bülent Abim oyuncuların yapısını anlattı, tekrara gerek yok. Ama kaleci Bayram’ın her geçen gün yükselen formu büyük avantaj. Orta alandaki iki sıkıştırmaları ve pres anlayışı ile rakibe nefes aldırmıyor. İlk yarıdaki Hatay maçını izliyoruz. Yanımdaki arkadaşım bu Samed Ali’yi methediyorlar ama daha görmedim dedi. Bende ona golü atınca görürsün demiştim. Samed Ali aynen devam ediyor. Kerem etkili futbolcu. Ancak oyuna odaklandığında ve bencilliği bıraktığında takımın büyük gücü. Bayram’dan, Mustafa Şen’e kadar hepsi birbirinden kıymetli futbolcu ve artık şampiyonluk amacının gerçekleşmesi için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Rakip bu hafta Mersin. Alınması gereken 3 puan hedefe bir adım daha yaklaştıracaktır.

Gerı sayım basladı

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemenspor adım adım şampiyonluğa doğru ilerliyor. Evinde ağırladığı Tokatspor engelini de geçen sarı lacivertli ekip ve taraftarları, şampiyonluğu ne kadar çok istediklerini her hafta verdikleri mücadele ile bizlere gösteriyor. Bu haftaki rakip Mersin İdman Yurdu. Kalan haftalarda her maçın aynı ciddiyetle oynanması gerekiyor. Hatayspor karşılaşması ne kadar önem taşıdıysa, Mersin karşılaşması da o kadar önemli. Kaldı 7 hafta. Şampiyonluk için geri sayım başladı. Güçlü Tahir Şahin Başkanlığındaki Menemenspor’un bir üst lige çıkacağına inancımız tam. O sene bu sene olsun Menemen.

Haberin Devamı


Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin!

Gerı sayım basladı

Bülent Buda: Bugün Altay’a ilişkin canım yazmak istemiyor. Bağışlayın lütfen!

Fatih Tanfer: Altay Sakarya’da yenildi. Gümüşhanespor, Hacettepe deplasmanında galip gelince liderliği devraldı. Son 3 maç iki beraberlik, 1 mağlubiyet. 7 puan kayıp. Şampiyonluk yarışında bu kayıplar büyük. Ama yine de şampiyonluğun en kuvvetli adayı. Altay bundan sonra ne yapmalı? Yönetimi, teknik adamı, futbolcuları ve taraftarlarıyla en üst düzeyde bütünleşmelidir. Çünkü unutulmasınki puan farkı açılmamak şartıyla Altay’ın son maçı Gümüşhane ile İzmir’de. Her birimin kendine düşen görevi en doğru biçimde yapması şarttır. Postacı kapıyı bir kere çalar. Kapıyı açmazsanız çeker gider. Şampiyonluk, Altay’a geleceğim diye uğraşıyor. Güçlü ve fedakar yönetimi ile müthiş seyircisi bunu hak ediyor. Kalan haftalarda lütfen teknik adam ve futbolcular konsontrasyonlarını en üste çıkarmalılar. Yine iyimserim. Olmayada devam edeceğim. İlk durak cumartesi Silivrispor maçı. Büyük Altay isminin hakkını vermelidir.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Altay son haftalarda oynadığı kötü futbolla bizleri adeta hayal kırıklığına uğratıyor. Sakarya deplasmanının ne denli zorlu olacağı haftalar öncesinden belliydi. Rakip adeta intikam yemini etmiş. Ve amacına ulaşmak için de elinden ne geliyorsa yaptı. Sakarya maçı geride kaldı. Ancak hepimiz gördük ki Sakarya taraftarı takımlarını nasıl bağırlarına basıyor. Altay’ı bu haftadan itibaren şampiyonluğa inanmış, sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden, hırs ve kazanma arzusu içinde görmek istiyoruz. Aynı şekilde kalan haftalarda büyük bir kenetlenme şart. Tıpkı geçen sene Play Off finalinde olduğu gibi. Altay için her maç final havasında olmalı. Gün kenetlenme, birlik ve beraberlik günü. Haydi Altay, işini şansa bırakma....

Ateşle oynama BUCASPOR

Gerı sayım basladı

Bülent Buda: Son dakika golü; atarsanız coşku, yerseniz acı üretir. Şu 3 puan öyle güzel olacaktı ki. Varsayalım kazandınız. Deplasmana gidiyorsunuz. Daha rahat, özgür oynar puan ya da puanlarla dönersiniz. Öyle bir rahatlık sanki uygun görülmüyor. Acı çekerek mücadele etmek bir yaşam biçimi gibi. Aslında güçlü bir takıma attıkları 3 gol takımın üretici yanını simgeliyor. Lakin karşılığında kalelerinde gördükleri 3 gol savunmada daha dirençli olmayı gerektiriyor gibi. Alınız size gelecek haftada ölüm kalım savaşı gibi bir maç. Bir hafta önce Sivas’ta yaşananlar gibi bir ortam onları bekliyor. Güçlü olmak zorundalar.

Fatih Tanfer: Bucaspor, heyecanı seviyor. Ama bu kadarı da fazla. Sancaktepe karşısında son saniyede kaybettiği 2 puan bütün hesapların bir daha yapılmasına neden oldu. Kalan iki maçın dördü deplasman. Evindeki maçlar ise küme düşme mücadelesindeki rakibi Amedspor ve ligin bir ve ikincisi Menemen ve Afyon. Deplasmanda bu hafta rakip 26 puanla bir alt sıradaki Tuzlaspor. Sonra, düşme hattındaki Bodrum’a gidiyor. Kastamonu ve Etimesgut’ta diğer iki deplasman. Şuan düşme hattındaki Bodrumspor’un 5 puan üstünde. Zor ve sıkıntılı günler Bucaspor’u bekliyor. Güvence, yetenekli oyuncuları ve abileriyle birlikte bütünleşen gençler.

Mehmet Demirtaş: Kötü bir sezon geçiren bir diğer İzmir takımımız da maalesef Bucaspor, sarı lacivertlilerin bu haftaki rakibi Play Off oynamayı hedefleyen güçlü Sancaktepe Belediyespor’du. Evinde ağırladığı rakibi karşısında 3-2’lik önde götürdüğü karşılaşmayı talihsiz bir son dakika gollüyle 3-3 beraberlikle tamamlamak zorunda kaldı. Bucaspor’un zorlu bir fikstürü var. Ancak puan cetvelinde ligin kaderini belirleyecek takımda Bucaspor gibi görünüyor. Umudumuz son düdüğe kadar mücadele verip, bu sene bu ligde kalması yönünde.


Karşıyaka için Sözün bittiği yer

Gerı sayım basladı

Bülent Buda: İzmir’de kaybedilen puanlarla adım adım tükeniş yolculuğunu sürdürüyorlar. Gol pozisyonu üretiyorlar, gole dönüştüremiyorlar. Daha iyisi penaltı kazanıyorlar. Ondan da yararlanamıyorlar. O zaman nerede, ne zaman kazanacak bu takım. Bütün bunlara ek olarak, eksikler, gedikler, sakatlar, cezalılar. Birde daha vahimi kazanma isteğini yitirmiş olanlar. Böylesine olumsuzluklarla bezenmiş bir ortamdan haliyle güzel, sevindirici, bir şey üretemiyorlar. Kısacası olmuyor yani. Hızla bir alt lige rotayı otomatiğe bağlamışlar gibi. İniyorlar, gidiyorlar!

Fatih Tanfer: İkinci yarıda hala puanla tanışamayan Karşıyaka adına elbette üzülüyoruz. Maçını izliyoruz canlı. Atak ve sayısız gol fırsatları kaçırıyor. Kısacası bu duruma üzülüyoruz. Bir yerden her maç sonrası bu hafta 3 puanla tanışacak ve son düdüğe kadar mücadelesini yapacak inancını tekrarlıyoruz. Karşıyaka neden bu duruma geldi, kimler getirdi? Elbette bu soruların cevabını camia biliyor. Değerlendirme yapacak olan da onlardır. Kahramanmaraş yenilgisi sonrası söylemeye dilim varmıyor ancak umutlar adım adım tükeniyor.

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka gerçekten çok kötü bir sezon yaşıyor. Maddi sıkıntılar, puan silme cezaları, parası ödenmeyip elden kaçırılan futbolcular. Bu kadar zorlu süreçte dahi sahaya çıkıp terinin son damlasına kadar mücadele veren gençler, güçlerinin yettiği yere kadar dayanabiliyor. Öyle bir şansızlıktır ki son haftalara baktığımızda en üzücü olanı da gençlerin sahada verdikleri mücadelenin karşılığını alamamaları, son nefeste kaybettikleri puanlar oluyor. Bu noktada umutlar azalsa da, son düdüğe kadar hala umut var. Son 7 hafta Altay karşılaşmasının da Atatürk’te oynanacağını düşündüğümüzde 3’ü deplasman 4’ü evinde oynanacak. Zorlu bir fikstür ama yeterki kalan haftalarda en azından evinde bu ligde kalacaklarına inansınlar. Ve bir de şu var; Karşıyakalıyım diyen herkesin takıma sahip çıkması en önceiikle şart.