Ege Geri sayım başladı

Geri sayım başladı

21.01.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de ikinci yarının ilk haftasında Antalyaspor’u 3-0 yenen Göztepe, pazar günü Beşiktaş maçıyla yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne kavuşacak. 95 yıllık tarihlerinin en özel anını yaşamak için sabırsızlandıklarını belirten Başkan Vekili Talat Papatya, “Artık hayallerimizin son noktasına geldik. Evimizde, Avrupai bir statta taraftarımız ile yeni yolculuklara çıkacağız” dedi

Geri sayım başladı

9 Eylül 2017 tarihinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan 20 bin 56 kişi kapasiteli, UEFA standartlarındaki stadyumda son hazırlıklar tamamlanırken, Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Göztepe’nin 95 yıllık tarihinde ilk kez kendi stadına kavuşacağını belirten Papatya, “Hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir an yaşıyoruz. Heyecanla, aşk ve sevgi, tüm duyguları yaşıyoruz” diye konuştu. Beşiktaş karşılaşmasının oynanması için hiçbir engelin kalmadığını belirten Papatya, “Sadece merdiven boşluklarının boyanma işi kaldı, o da bitecek. Beşiktaş karşılaşmasında çok güzel bir atmosfer bekliyoruz. Göztepe taraftarının ve camianın heyecanı eklendiği zaman stadımızda müthiş bir atmosfer olacağından şüphemiz yok. Türkiye’de ve Avrupa’da çok güzel bir ambiyansın yaşanacağı bir stadımız olacak. Şimdi kendi evimizde, Avrupai bir statta taraftarımız atmosferi oluşturacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Mehmet Sepil vizyon koydu’

Başkan Mehmet Sepil’in statta büyük emeklerinin olduğunu dile getiren Talat Papatya, “Başkanımızın inşaat mühendisi olması buraya büyük emek vermesini sağladı. Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin de çok katkısı var. Mehmet Sepil bir vizyon koydu. Doğru işler yaptığımız zaman her şey kabul görüyor. İzmir halkından hükümete, yerel yönetimlerden taraftarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Stadın bölge halkına çok önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Papatya, “Burası önceden vatandaşlarımızın spor yaptığı bir alandı. Stadımızı yaparken bölge halkının spor yapma hakkını ellerinden alamazdık. Şimdi stadın çatısında spor yapabilecekleri bir konsept oluşturduk” diye konuştu.

‘Kapasite, 25 bine çıkacak’

Stadın altında 400 araçlık 2 katlı otopark alanı bulunduğunu belirten Papatya, “39 loca, kafeler, restoranlar, ticari alanlar, kulüp ve oyuncak müzeleri, sağlık merkezi ve fitness salonları da halkın kullanımına açılacak. Stadın çatısı eşi benzeri bulunmayan bir konseptte yapıldı. Çatıda ülkemizde ilk olan 600 metrelik yürüyüş parkuru oluşturuldu. Ayakta seyirci uygulamasının faaliyete geçmesiyle Beşiktaş maçı sonrası stat kapasitesi 20 bin 56’dan 25 bine çıkacak” dedi.

Yazarlar