Ege Giden iki can için 15’er yıl istendi

Giden iki can için 15’er yıl istendi

05.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çeşme’de, 2 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın yargılama süreci başlıyor. Savcılık, her ikisi de alkollü olan sürücüler için iddianamesini hazırladı

Giden iki can için  15’er yıl istendi

Ilıca-Çeşme yolu üzerinde Çakabey Kavşağı’nda geçen 2 Eylül’de saat 04.00 sıralarında meydana gelen kazada, bayram tatilinde eğlenmek için Çeşme’ye giden Yaşar Üniversitesi öğrencisi 228 promil alkollü Muharrem Efe Demirel (21) yönetimindeki 35 AK 3412 plakalı otomobille, Ilıca’dan Çeşme yönüne gelen, 155 promil alkollü işadamı 42 yaşındaki Hasan Özkan’ın kullandığı 35 SS 888 plakalı cip çarpıştı. Kazada İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi, Basmane’deki Alican Otel’in sahibi Ali Eralsay’ın kızı Ebru Eralsay (23) kaza yerinde can verdi. Arkadaşı Suna Ağır (33) ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Otomobili kullanan Muharrem Efe Demirel, yanındaki Rabia Sönmez (25), cip sürücüsü Hasan Özkan ve oğlu Mehmet Yağız(15) Özkan yaralandı. İki sürücü de tutuklandı.

İkisi de kusurlu görüldü
Savcı, Demirel ile Özkan’ın dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu çarpıştıklarını belirtip, her ikisinin de “Bilinçli taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma” suçundan cezalandırılmalarını talep etti. İddianamesinde, iki sürücünün de aşırı derecede alkollü olduğunu vurgulayan savcı, buna karşın aşırı hız yaparak araç kullandıklarını belirterek, her iki sanığın da kusurlu olduklarını kaydetti, her iki sanığın da 15’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Sanıkların yargılanmasına henüz başlanmadı.