Ege Göğsümüzü kabarttı

Göğsümüzü kabarttı

16.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Göğsümüzü kabarttı

Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Balıkesirli Milli Güreşçi Yasemin Adar, ayağının tozu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz, “Bayrağımızı Avrupa’da dalgalandırarak göğsümüzü kabarttı kendisiyle gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kiloda rakibi Martina Kuent’i 6-1 mağlup ederek altın madalya kazanan Balıkesirli Milli Güreşçi Yasemin Adar, memleketi Balıkesir’e döndü. Yasemin Adar, şampiyonada kazandığı altın madalyayla 4’üncü kez üst üste Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Güreşçi Yasemin Adar’ı karşılayarak, tebrik etti.

‘Genlerimizde var’

Balıkesirli Milli Güreşçi Yasemin Adar’ı öncü olarak kabul ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Ben her zaman Balıkesir’in genlerinde güreşin var olduğunu söylüyordum. Yasemin kardeşim, şehrimizin öncü kadın güreşçisi ve 4 defa şampiyon olarak Türk bayrağını Avrupa’da dalgalandırdı. İnşallah 2020’de de olimpiyatlarda dereceye girmiş birinci olmuş sporcu olarak görmek istiyoruz. Balıkesir’in gururu oldu kendisine teşekkür ediyoruz. Her zaman sporcularımızın yanındayız” dedi.