Ege ‘Görevime odaklandım’

‘Görevime odaklandım’

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

İTO Başkanı Mahmut Özgener, “İzmir Büyükşehir Başkanlığı için önü açıldı” eleştirilerine yanıt verdi, “Görevime konsantre olmuş durumdayım ” dedi.

‘Görevime odaklandım’

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Isparta Milletvekili Recep Özel’in TBMM Başkanlığı’na sunduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili sosyal medyada yer alan ‘İzmir belediye başkanlığı adaylığının önün açıldı’ şeklindeki eleştiriler üzerine açıklama yaptı. Özgener, yaptığı yazılı açıklamada İzmir Belediye Başkanlığı için hakkında uzun süredir devam eden spekülasyonların kendisi dışında gerçekleştiğini, isminin siyasi tartışmalara alet edilmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. Özgener açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

İddiaları yanıtladı

“Yüce meclisimizde görev yapan hiçbir milletvekilimizin kişiye özel yasalar çıkarmak gibi hesaplar içinde olamayacağını hatırlatırım. Bununla beraber yasanın içeriğine ve getirdiği düzenlemeye katılmadığımı özellikle belirtmek isterim. Hazırlanan düzenlemenin ülkemizde seçim süreçlerini yeni tamamlamış olan birçok odanın yürümekte olan çalışma ve işleyişlerinde önemli duraksama ve belirsizliklere yol açabileceği düşüncesindeyim. İzmir Belediye Başkanlığı için hakkımda uzun süredir devam eden spekülasyonların, bu yasayla birleştirilerek ismimin siyasi tartışmalara alet edilmesinin beni çok üzdüğünü belirtmek istiyorum. İzmir Ticaret Odası Başkanlığı, kentimizin ve bölgemizin büyük bir teveccüh göstererek beni layık gördüğü, kendim ve odamız adına hedefler koyduğum, devam etmekten büyük bir mutluluk duyduğum bir görev. Bu önemli göreve konsantre olduğumu, odamızın bütün organlarıyla ve değerli üyeleriyle birlikte başlattığımız değişim hamlesine odaklandığımı, bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” l DHA