Ege Göztepe başka bir şey her şeyi yaşayacaksın!

Göztepe başka bir şey her şeyi yaşayacaksın!

28.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Göztepe başka bir şey her şeyi yaşayacaksın

Lig’in son haftasında evinde Ankaragücü’nü bitime 6 dakika kala Deniz Kadah’ın penaltıdan attığı golle 2-1 yenen Göztepe, kümede kalmayı kıl payıyla başarırken, camiaya büyük sevinç yaşattı. Sıkıntılı bir sezonu son dakika mutluluğuyla geride bırakıp 38 puanla ligi 15. tamamlayan Göz Göz, özellikle son 5 haftada gösterdiği çıkışla en önemli rakipleri Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u geçmeyi başardı

Haberin Devamı


Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında evinde Ankaragücü ile kader maçına çıkan Göztepe, sahadan 2-1’lik skorla ayrılarak lige tutundu. Üst üste 8 maç kazanamayan, evinde hem Akhisar hem de Erzurumspor’a 1-0 kaybederek 17. sıraya kadar gerileyen sarı kırmızılılar Medipol Başakşehir galibiyetiyle hayata döndü. Lider Başakşehir’i deplasmanda 2-0 yenen İzmir ekibi tüm kara bulutları dağıtırken şampiyonluk hesaplarını da karıştırdı. Ardından Antalyaspor galibiyetiyle çıkışını sürdürdü. Özellikle Bursaspor ile final niteliği taşıyan karşılaşmada kozlarını paylaşan Göztepe penaltı kaçırdığı zorlu deplasmandan yenilmeden döndü. Aynı hafta Erzurum’un evinde Fenerbahçe’ye 1-0 kaybetmesiyle Göztepe son haftaya 1 puanlık avantajla girdi. Stresli geçen Ankaragücü sınavında rakip 1-1’i bulup Göz Göz’ü küme düşürecek skoru elde ettiğinde tüm İzmir buz kesti. Göztepe, 1-1’in ardından son dakikalarda Deniz’in penaltısıyla Bursaspor ve Erzurumspor’un da kazandığı haftayı 3 puanla bitirip 1 puan farkla hedefine ulaştı. Akhisarspor, Erzurum ve Bursa’nın beyaz mendil salladığı Süper Lig’de yoluna devam edecek Göztepe’de futbolcular, teknik ekip, yönetim ve taraftarın yaşadığı coşku görülmeye değerdi.

Haberin Devamı

Deniz, bu sefer kaçırmadı

Sezonun ikinci yarısında Göztepe’ye hayat veren isimlerin başında gelen Deniz Kadah, Ankaragücü maçının 84. dakikasında attığı penaltı golüyle takımını kümede tutan isim oldu. Geçen hafta Bursaspor deplasmanında 72. dakikada kullandığı kritik penaltıyı gole çeviremeyip maç sonu ağlayan Deniz, bu kez sevinç göz yaşlarına boğuldu. Bursa deplasmanı sonrası Deniz’i tribüne çağırıp moral veren taraftarlar, hayati öneme sahip atışı soğukkanlılıkla kullanıp bu kez büyük mutluluk yaşayan futbolcuyu bağrına bastı. Sezon başında Antalyaspor’dan gelen Deniz Kadah, ilk yarıda yaşadığı sakatlıklar yüzünden istikrarlı bir şekilde forma giyemedi. Ancak ikinci devrede toparlanan Deniz, 16 maçta 7 gol attı.

Başkan Mehmet Sepil gözyaşlarını tutamadı

Bu sezon taraftarlarca en çok eleştirilen isim olan Başkan Mehmet Sepil de sevinç göz yaşları döktü. Maç sonu sahaya inen Başkan Sepil, oyunculara tünel girişinde tek tek sarılıp alınlarından öptü. Oldukça mutlu ve heyecanlı olan Mehmet Sepil, “Öldük öldük dirildik ama kurtulduk” dedi. Göztepe’nin Akhisarspor, Çaykur Rizespor ve Erzurumspor’a yenildiği haftalarda yurt dışında olması nedeniyle protestolara maruz kalan Sepil, Başakşehir maçıyla birlikte sürekli takımın yanında yer aldı. Son 5 hafta Urla Adnan Tesisleri’ne adeta üs kuran Mehmet Sepil, “Sezon başında yapamadığımız kenetlenmeyi son haftalarda gerçekleştirdik. Artık geleceğimize bakacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tuna’nın büyük sevinci

Son düdüğün çalmasıyla birlikte oyuncular göz yaşlarına hakim olamadı. Göztepe’de ikinci dönemini yaşayan Tamer Tuna, tribüne gönderildiği maçta sevincini taraftarlara sarılarak gösterdi. Sakin tavırlarıyla bilinen ancak inanılmaz coşku yaşayan Tuna, kariyerinin en kritik maçını kayıpsız geçti. Genç teknik adam, saha ortasında öğrencileri tarafından omuzlara alınıp havaya atıldı. Tribünlerle kenetlenen takım omuz omuza ‘İsyan Marşı’nı söyleyip Bornova Stadı’nı Göztepe tezahüratlarıyla inletti. Sosyal medyada da gündem olan sarı kırmızılılar, “Göztepe başka bir şey her şeyi yaşayacaksın” ifadesiyle paylaşımlarda bulundu.

Haberin Devamı

Alparslan ve Halil affettirdi

Taraftarlarca istenmeyen adam ilan edilen Alpaslan ve Halil ikilisi Çaykur Rizespor ve Erzurumspor maçlarında kadro dışı bırakılırken ardından özür videosu yayınlayıp takıma döndü. Başakşehir maçından itibaren forma giymeye başlayan Alpaslan ve Halil son 5 haftada sergiledikleri performansla Göztepe’nin kümede kalmasında önemli rol oynadı. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan ikili kötü günleri mazide bıraktı.