Ege GÖZTEPE’nin gözü zirvede

GÖZTEPE’nin gözü zirvede

14.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İkinci Lig Beyaz Grup’ta ilk yarının son haftasına liderin 1 puan gerisinde giren sarı kırmızılı ekip, lider Bandırma’yı pazar günü eli boş göndererek hem koltuk özlemine 574 gün sonra nokta koymak, hem de devreyi zirvede tamamlamak istiyor...

GÖZTEPE’nin gözü zirvede

İkinci Lig Beyaz Grup’ta Çankırı’yı deplasmanda 3-1 yenip ilk yarının son haftasına Lider Bandırma’nın 1 puan gerisinde giren Göztepe, Alsancak Stadı’nda pazar günü bordo-beyazlı rakibiyle büyük finale çıkacak. Bandırma 16 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyetle 35 puan toplarken, İskenderun’u altına alan ikinci Göz-Göz’ün 10 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle 34 puanı var. 3. Lig’de şampiyon olduğu 24 Mayıs 2009’dan beri hiç liderlik koltuğuna oturmayan İzmir temsilcisi, Bandırma’yı eli boş göndermesi halinde 574 gün sonra yeniden zirveye bayrağını dikecek.

Sarı kırmızılılar, evinde yenilgi yüzü görmedi
Bandırma ve Göztepe; Trabzon (39), Elazığ (36), Afyon (35) ve Gaziosmanpaşa’yla (35) birlikte profesyonel liglerdeki 125 takım arasında en çok puan toplayan altı ekip arasında. Göz Göz iç sahadaki 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 21 gol atıp 5 gol yedi. Pazar günü seyircisinin huzuruna ikinci kez gündüz çıkacak Göztepe, stadın dolmasını bekliyor.

Teknik Direktör Özcan Kızıltan temkinli
Oyuncularını final psikolojisinden uzak tutmak isteyen Teknik Direktör Özcan Kızıltan, “Çankırı deplasmanında soğuk ve kötü zeminde önemli bir galibiyet elde ettik. Bandırma sınavından sonra 17 maçımız daha var. Zirveyi istiyoruz, ama önemli olan lig sonunda orada yer almak. Bu maçı final atmosferine sokmayı doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Altınbaş İZVAK’ta
Göztepe Başkanı İnan Altınbaş, İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) geleneksel olarak düzenlediği İzmir’de Ayın Başarılıları Yarışması’na bugün konuşmacı olarak katılacak. Başkanvekili Serdar Samur da sarı kırmızılı kulüple ilgili presantasyon sunacak. Hilton Otel’deki toplantı saat 09.30’da başlayacak. Ekim ayında üç kategoride de birincilik kazanan Göztepe’nin ödülleri de verilecek.