Ege Göztepe'nin geleceği emin ellerde

Göztepe'nin geleceği emin ellerde

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

1925 Gençlik ve Spor Kulübü, açtıkları spor okullarıyla çocuklara güzel bir geleceğin kapılarını aralıyor. Kulüp yöneticileri Behçet Şenözhür ve Kardelen Gül, “Göztepe’ye ve Türk sporuna hizmet etmek istiyoruz. Her branşta çok yetenekli çocuklarımız var, önemli olan onları keşfetmek” dedi.

Göztepenin geleceği emin ellerde

İzmir’de 2016 yılında kurulan 1925 Gençlik ve Spor Kulübü üzerine yüklediği vizyonu ve misyonuyla çocuklara gelecek vadediyor. Dezavantajlı bölgelerde okullar açarak çocuklara ulaşmak ve onları hayata katmak isteyen kulüp yöneticileri Behçet Şenözhür ve Kardelen Gül Milliyet Ege Spor Servisi’ni, 1925 Gençlik ve Spor Kulübü’nde ağırladı. Sorularımızı yanıtlayan yöneticiler, “Hedefimiz öğrenci sayımızı artırmak değil, Türk sporuna çocuk kazandırmak. Göztepe’nin geleceğine ışık tutmak istiyoruz” dedi

Haberin Devamı

- 1925 Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurulma amacı, hedefi nedir?

Behçet Şenözhür: Kulübümüzü kurmaktaki amacımız, dezavantajlı bölgelerdeki yetenekli çocuklara ulaşarak, onları yetiştirip Göztepe altyapısına sokmak. Bizim önceliğimiz Göztepe. Ancak Göztepe beğenmezse çocukların önünü açmak adına başka kulüplere de gidebilirler. Hedefimiz öğrenci sayımızın çok olması değil hedefimiz Türk sporuna çocuk kazandırmak. 20 tane öğrencimiz olsun ama hepsi yetenekli olsun milli takımda olsun. 1925 Gençlik ve Spor Kulübü olarak hedefimiz sadece futbol da değil. Eskrim, engelli basketbolu gibi branşlar da yapmak istiyoruz. Her branşta çok yetenekli çocuklarımız var önemli olan onları keşfetmek.

Kardelen Gül: Çocuklarımıza kazanma hırsı vermiyoruz. Bakış açımız asla o yönde değil. Bizim için önemli olan faul yaptırıp penaltı kazanması değil, faul yaptığında arkadaşını yerden kaldırması. Futbol şiddet ve kontrolsüz hırs yoğunluğunda. Bizim öğretmeye çalıştığımız hırslarını kontrol ederek, bu hırsı doğru yönlendirebilmeleri. Centilmen olmaları, spor ahlakıyla büyümeleri. Kazanmayı herkes ister ama çocuklar rakibini düşürünce kaldırmadıktan sonra, küfür ettikten sonra yaptığımız işin hiçbir anlamı yok.

Haberin Devamı

- Liglere katılıyor musunuz?

Behçet Şenözhür: Lige katılıyoruz. 11-12-13 yaşlarındaki maçlar tek hakemle oynanıyor. Futbolun bütün kuralları mevcut. U13 ve daha büyük takımlar tam sahada oynuyorlar. U13 ligi tam sahada oynandığı için tek hakemin tüm sahaya hakim olması maalesef zor oluyor. Görmediği ofsayt, faul, korner gibi durumlarda çocuklar haklarının yendiğini düşünüyor ve üzülüyorlar.

- Göztepe Spor Kulübü’nden maddi bir destek alıyor musunuz?

Behçet Şenözhür:Kulüpten maddi bir destek almıyoruz. Buna da saygı duyuyorum. Şöyle ki, bizden önce kurulan ve yıllardan beri bu işi yapan futbol okulları var. İzmir’de 30 şehir dışında 25 ve yurt dışında 2 futbol okulu daha var. Bize böyle bir maddi yardım yapılması için onlara da yapılması lazım. Baktığınızda benim sadece Göztepeli olmam yüzünden bir ayrıcalık olmaması lazım. Ben de olsam ben de aynı şeyi söylerim. Onlar da çocuk yetiştiriyor biz de çocuk yetiştiriyoruz. Bu işe başlarken Sayın Mehmet Sepil başkana bu işi anlattığımızda Göztepe’nin kalbinden gelen birinin bu işi yapmasından dolayı gurur duyduğunu ve sonuna kadar yanımızda olduğunu iletti. Sağ olsun her zaman bize manevi konularda destek oluyor.

Haberin Devamı

- Maddi olarak kimseden yardım almıyorsunuz. Bütün yükü tek başınıza mı kaldırıyorsunuz?

Behçet Şenözhür: Bizim tek gelirimiz futbol okulundaki aidatlar. Bu sistem bu şekilde dönmeye çalışıyor ama tabi haliyle zorlanıyoruz. İlk senemizde olmamıza rağmen lige 4 kategoride katıldık. Ve takımlarımızı, direkt futbol okulundaki çocuklardan yani kendi öz kaynaklarımızla yetiştirdiklerimizden oluşturduk. Yavaş yavaş hem futbolu hem takım olmayı öğrendiler. Bunları sponsor almadan sadece toplanılan düşük miktardaki aidatlar ile yaptık. Gelecek sezon alacağımız sponsorluklarla öz kaynaklarımızla yetişen çocuklarımızın ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabileceğiz.

Haberin Devamı

Göztepenin geleceği emin ellerde

- Spor okullarını neden dezavantajlı bölgelere açtınız?

Behçet Şenözhür: Çay Mahalle, Çamdibi, Eski İzmir ve Gaziemir’de 4 tane futbol okulumuz var. O bölgelerden çocukların da sporla buluşmasını istiyoruz. Özellikle bu bölgelerden yeteneklerin yetişeceğine inanıyoruz. Bir şeyleri değiştirmek belki de çok zor ama biz bir şeylerin değişeceğine inandığımız için bu yola çıktık ve bu şekilde devam ediyoruz.

- Çocukları dezavantajlı bölgeden kurtarmak için neler yapıyorsunuz?

Kardelen Gül: Geçen sene İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nda bir etkinlik düzenlemiştik. Oradaki cezaevinin psikiyatrisiyle, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımızın oradaki uyuşturucu, şiddet gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yollarıyla ilgili görüştüm. Bana yaşadıkları ortamı değiştiremiyorsam hiçbir şey yapamayacağımı söyledi. Örneğin; yaşadıkları bölgede olumlanan hareket hırsızlıksa çocuk kabul görmek için hırsızlık yapar dedi. İşte bu yüzden biz de sporla ortamlarını değiştirmeye çalışıyoruz. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Çocukların size yaklaşımları nasıl?

Behçet Şenözhür: Hafta sonu antrenmana gidiyorsunuz çocuklar bizi görünce mutlu oluyorlar, gol attıklarında “Nasıl attım ama hocam?” diye soruyorlar o zaman her şey bitiyor. Yorgunluk kalmıyor. Mutluluk oluyor.

Kardelen Gül: Maça başlamadan önce çocuklar gözleriyle arıyorlar bizi. Gelmiş miyiz, bizden birisi orada mı? Maç çıkışı soruyorlar “Nasıl oynadık, nasıl vurdum gördün mü?” diye. Onlar için bizden birisinin orada olması çok önemli.

- Planladığınız ilk etkinlik nedir?

Behçet Şenözhür:11-12-13 Haziran’da kampa gideceğiz. Çocukların performanslarını tespit edecek, ailenin ve okullarından mezun olmalarının önemini anlatacağız. Beslenmeyle alakalı eğitimler vereceğiz. Çocuklar antrenörlerini çok seviyor. Futbol sevdiği bir şey olduğu zaman aile diyor ki “Şunu yemezsen şu dersini çalışmazsan ya da beni üzersen seni antrenmana göndermem.” Öğrencilerimiz antrenmanlara katılabilmek için söz dinliyor, odasını topluyor, yemeğini bitiriyor. Öğrencilerimiz, futbol oynamak için hafta sonunu iple çekiyor. En baştaki temel amacımız dersleriyle futbolun, sporun bir arada yapılabileceğini anlatabilmek. E-Okul sisteminden okuldaki derslerini de takip ediyoruz. Derslerinde başarısızsa, hocalarımız çocuklarla birebir konuşma yapıyor. Hem okullarını bitirecekler hem de futbolcu olacaklar.

Göztepenin geleceği emin ellerde

- Bundan sonraki süreçte 1925 Gençlik ve Spor Kulübü olarak yapmak istedikleriniz nelerdir?

Behçet Şenözhür: Gelecek sezonda hedefimiz futbol branşında liglere her yaş kategorisinde katılmak. Bunun yanı sıra yaz futbol okulu, özel kaleci antrenmanları ve bireysel antrenmanlar da başlayacak. Gelecek sezon kulübümüzün bünyesinde sadece futbol branşı olmayacak. Basketbol ve eskrim önceliğimiz olmak üzere diğer branşları da açmak istiyoruz. Yapacağımız organizasyon ve etkinliklerin takvimi şimdiden hazır. Yeni sezon için planladığımız ilk organizasyon spor, bilim ve kültür sanatı tek bir projede çocuklarla buluşturan İzmir Çocuk Festivali. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerle görüşme halindeyiz. Kınık’taki, Kiraz’daki çocuklar bile gelsin istiyoruz. İzmir’in merkezine hiç gelmemiş çocukları festivalin içine sokarak oradaki yetenekli çocukların tespitini yapmak istiyoruz. Bir diğer projemizde Spor Karavanı. Karavanımızla İzmir’deki okullara gideceğiz.

1925 Gençlik ve Spor Kulübü olarak Göztepe’ye ve Türk sporuna hizmet etmek istiyoruz. 1925 yetiştirsin, hazırlasın, pişirsin, sporun her dalındaki yeteneklileri belirlesin Göztepe’de oynasın. Bir de çocuk yetiştirmek gibi antrenör de yetiştirme misyonumuz var. Antrenörlerimiz hep BESYO okuyan genç kardeşlerimizden oluşuyor. Onların bu yaştan itibaren tecrübe edinmeleri gerekiyor. 6-7 sene sonra bizden çıkan bizle çalışmış olan antrenörleri de Göztepe’de, Süper Lig’de veya milli takımın alt kadrolarında görebilirsek bizim için çok gurur verici bir şey olur.