Ege Gül’e mektup verecekler

Gül’e mektup verecekler

16.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’da tek yön olan yolda, geri geri gitmeye çalışan aracın altında kalarak hayatını kaybeden pedagog Canay Çamlıbel’in çocukları, trafik terörüne dikkat çekmek için anneleri gibi mücadele başlattı.

Gül’e mektup verecekler

Annelerinin can verdiği caddeyi trafiğe kapatıp yola yatarak kazayı protesto eden kardeşler Armanç Çamlıbel, Ruşa Çamlıbel ve Heval Çamlıbel Ginyol, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup vermek için Ankara’ya yürüyüşe başladı.
Kurallara aykırı olarak tek yön yolda geri geri giderek Canay Çamlıbel’in ölümüne sebep olan sürücü Ergul Kal, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bağdat Caddesi’nde kızı Selin Uras’ı trafik kazasında kaybeden Bora Uras’ın yürüyüşüne destek veren Canay Çamlıbel’in çocukları da annelerinin izinden gitti. Ankara’ya yürüyüp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, trafik cezalarının artırılması için mektup verecek olan kardeşler, yakınları ve destekcileriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Heval Çamlıbel Ginyol, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu konuda devreye girmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı’ndan isteğimiz, hız limitlerinin azaltılması, cezaların ağırlaştırılması, ölüme neden olan kişilerin, cinayet suçundan ağır ceza mahkemelerinde yargılanmalarının sağlanmasıdır” dedi.