Ege Güler misin, ağlar mısın?

Güler misin, ağlar mısın?

08.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin altyapısı en güçlü kulüplerinden Buca’nın, Eskişehir’de 18 kişilik kadrosunda altyapıdan futbolcu bulunmadığı için ceza alma tehlikesi yaşaması, büyük şaşkınlık yarattı

Güler misin, ağlar mısın

Konya galibiyetinin ardından G.Saray, Bursa ve Eskişehir’e yenilip sıfır çeken Bucaspor’da ateş bacayı sararken, son maçta inanılmaz bir hatanın eşiğinden dönülmesi de gündeme damgasını vurdu. Türkiye’nin altyapısı en güçlü kulüplerinden biri olan Buca’nın, Eskişehir’de 18 kişilik kadrosunda altyapıdan hiçbir futbolcu bulunmadığı için ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kalması spor kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı. Fırtına, sakatlığı yüzünden İzmir’de bırakılan Sercan’ın apar topar Eskişehir’e getirilmesiyle rezaletin kapısından döndü.

Menajer Dizdar kandalı önledi
İdari Menajer Murat Dizdar’ın İstanbul’da kulüp işlerini takip ettiği için Eskişehir’e daha sonra geldiğini, hatanın da böyle farkedildiğini belirten Başkan Şeref Üstündağ, “Elbette teknik heyetin de bu konuda dikkatli olması lazım. Yönetmeliklere göre 18 kişilik kadroda altyapıdan en az bir futbolcunun bulunması şart. Kural İhlali halinde puan silme yadm 70 bin TL para cezası var” dedi.

Teknik heyet ayakta uyudu
Samet Aybaba ve yardımcılarının Kamil Ahmet’in (1992 kontenjanını doldurduğunu zannettiği öğrenildi. K.Ahmet’in durumu, yönetmelikteki, “Kulüplerin maçın oynanacağı tarihte kulübe tescil edildiği tarih üzerinden en az iki yıl süre geçmiş bir TC vatandaşı futbolcuyu listesinde bulundurmaları zorunludur. Söz konusu futbolcunun sezonun başladığı yılın 1. ayının 1. günü itibariyle 22 yaşını tamamlamamış olması şarttır” maddesine uymuyor.