Ege Güneş’teki patlama NELER GETİRECEK?

Güneş’teki patlama NELER GETİRECEK?

26.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

GÜNEŞ’teki patlamaların Dünya’ya etkileri konuşulup, bazıları felaket senaryoları yazarken, EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Hasan Ali Dal ise korkulacak bir durum olmadığını belirtti.

Güneş’teki patlama NELER GETİRECEK

Dünyaya etkileri
GÜNEŞ’teki patlamaların Dünya’ya etkileri konuşulup, bazıları felaket senaryoları yazarken, EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Hasan Ali Dal ise korkulacak bir durum olmadığını belirtti. Kopacak parçanın Dünya’yı yok etmeyeceğini söyleyen Dal, bunların sık rastlanan vakalar olduğunu, teleskop ve dürbünlere filtre takılarak görülebileceğini anlattı.

Öğle saatlerine dikkat
ELEKTRON ve proton sızıntılarının yeryüzünde ve dünya çevresindeki uydularda olumsuz etkileri olabileceğini ifade eden Dr. Hasan Ali Dal “Uzaya saçılan elektron ve proton bombardımanı güneş panelleri ve uyduları etkileyebiliyor. Uyduların ömrü yarı yarıya azalabiliyor. İkinci olarak teknoloji dışında insanları doğrudan etkiliyor. Öğle saatlerinde ve bu etkinin fazla görüldüğü bölgelerde cilt kanserine yol açabilir” diye konuştu.