Ege Gürün, hedeflerine tek tek ulaşıyor

Gürün, hedeflerine tek tek ulaşıyor

29.10.2017 - 04:17 | Son Güncellenme:

Çok sayıda sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Osman Gürün, “Büyükşehir olduktan sonra Muğla’da çok şey değişti. Altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla sınırlarımız içindeki her mahallede, ilçede halkın yüzünü güldürüyoruz” dedi

Gürün, hedeflerine tek tek ulaşıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Daha Yaşanır Bir Şehir’ sloganıyla hizmet üretmeye devam ediyor. Büyükşehir olduktan sonraki 4 yıl içinde yapılan hizmetleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet, bizim sloganımız. Bu anlayışla her köşeye, en uzak yere dahi hizmet götürüyoruz. Hizmeti vatandaşla buluşturuyoruz” dedi. 2014 yılında büyükşehir olan Muğla’da ‘ilk’ olan projelerini de anlatan Başkan Gürün, “Engelliler için Kısa Mola, kadın mahkûmlar için Mor Yaşam, Duyusal Analiz Laboratuvarı, Toprakta Temel Analizler, Detaylı Toprak Analizleri, Sulama Suyu Analizleri, Bitki Analizleri olmak üzere 4 dalda analiz yapabilen tarımsal amaçlı laboratuvar kurduk. Bunlar, Türkiye’de birer ilktir. Ulaşımdan yola, sağlıktan suya, tarımdan çevreye birçok alanda hizmet veriyoruz. Her geçen gün yeni bir projeye imza atıyoruz. Vatandaş odaklı hizmetlerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yola 340 milyon TL

Muğla’nın büyükşehir olmasından bu yana, il genelinde 340 milyon TL yatırımla 2 bin 150 kilometre yolda asfalt, sathi kaplama ve parke çalışması yaptıklarını belirten Başkan Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muğla’ya yakışan yollarla vatandaşları sevdiklerine ulaştırmak için çabalıyoruz. Büyükşehir’in yürüttüğü ödüllü ‘Mavi Deniz, Temiz Kıyılar’ projesiyle yıl boyunca 6 tekneyle deniz araçlarından atık toplama ve kıyı temizliği yapılıyor. 1480 kilometre kıyı şeridine sahip olan bölgede bugüne kadar kıyılardan 50 ton çöp toplandı. Yapılan çalışmalarla hem çevre temiz tutuluyor hem de bölge halkıyla birlikte yerli ve yabancı misafirlerin gönül rahatlığıyla denize girmeleri sağlanıyor.”

Haberin Devamı

Evde bakım

Evde Bakım hizmetiyle sağlık alanında birçok hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların evlerine misafir oluyor. Belediyenin deneyimli personeli, rutin ziyaretler yapıyor ve ihtiyaç duyulması halinde hastaların evlerine gidiyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinde pansuman, yatak yarası bakımı, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetler veriliyor. Ekipler, talep doğrultusunda saç-sakal tıraşı, vücut bakımı ve banyo gibi hizmetleri de veriyor. Belediye ekipleri, bugüne kadar 11 bin 825 haneyi ziyaret etti, 93 bin 853 tıbbi müdahalede bulundu ve 23 bin 491 genel bakım hizmeti verdi. Bugüne kadar yapılan il içi ve il dışı hasta nakil sayısı ise 12 bin 572’yi buldu.

‘Sözümüzü tutuyoruz’

Muğla gibi bir kentte yaşamaktan ve bu şehre hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Başkan Osman Gürün, “Hedeflerimize tek tek ulaşıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muğla için gerekli olan hizmetleri önem ve aciliyet durumuna göre gerçekleştiriyoruz. Birçok alandaki hizmetlerin yanı sıra altyapı, üstyapı, arıtma tesisleri, katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları gibi şehirler ve çevremiz için yaşamsal önemi olan hizmetleri de hayata geçiriyoruz. Yaşadığımız şehri koruyan, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için bütün ilçelerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyor. Söz verdiğimiz hedefleri ise bir bir gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

32 susuz köy suya kavuştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde suyu olmayan ya da su sorunu çeken 32 mahalle ve mevkiyi de içme suyuyla buluşturdu. MUSKİ ile altyapı ve su sorunuyla ilgili çalışmaları başlatarak kısa zamanda çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Marmaris Taşlıca Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların bir asırdır devam eden susuzluğuna çare oldu. Suyu davul zurna ile karşılayan yöre halkı, sözünü tuttuğu ve mahallerini suya kavuşturduğu için Başkan Osman Gürün’e teşekkür etti.

Özgürlükler şehri Muğla Ata’nın yolunda ilerliyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Özgürlükler şehri Muğla Ata’sının aydınlattığı yolda, onun rehberliğinde ilerliyor” dedi. Başkan Osman Gürün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de bir açıklama yaptı. Başkan Gürün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Özgürlüklerin şehri Muğlamızda demokrasi; özgürlük, sevgi ve hoşgörü ile tam anlamıyla yaşanır. Muğla’da bunu sağlayan, 1923 yılından beri Atatürk ilke, devrimleri ile aydınlanan topraklarda Cumhuriyet ile halkın hür iradesinin demokrasiye yansımasıdır. ‘Cumhuriyet, Türk milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun yönetim idaresidir’ der Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda birleşmiş dünya ülkelerini cephede, masa başında mağlubiyete uğratan bizlere yaşanacak bir vatan bırakan Ata’mızın 94 yıllık emaneti Cumhuriyet’imize her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, ileri görüşlülüğüyle günümüze ışık tutmaya, bizlere rehber olmaya devam eden Ata’mızı ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

Haberin Devamı

‘Doğal güzellikleri korumak zorundayız’

Muğla’nın, Türk turizminde farklı bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Gürün, kent merkezinde, ilçelerde, mahallelerde, altyapı ve üstyapıya büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. Başkan Gürün, şu bilgileri verdi: “Muğla’nın doğal ve korunması gereken güzelliklerini korumamız altına aldık. Çevre konusuna büyük önem veriyoruz. ‘Çevre Dostu Muğla’ için çalışıyoruz. Yüzde 68’i orman, 1480 kilometre kıyı şeridine sahip, doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en gözde şehri Muğla, çok özel bir yerdir. Şehrin altyapısı ve üstyapısı içinde projeler üreterek Muğla’yı geleceğe taşıyoruz.”

Haberin Devamı

7 hafriyat sahası

Muğla’nın büyükşehir olmasından sonra, 1 olan hafriyat sahasını 7’ye çıkardıklarını kaydeden Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, katı atık düzenli depolama tesisleri için de kısa zamanda yatırımlar yaparak bir şehrin olmazsa olmaz sorununu çözüme kavuşturdu. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde 6 milyon 962 bin TL yatırımla faaliyete geçirdiği katı atık düzenli depolama tesisi sayesinde, Menteşe ilçesinin yanı sıra, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere olmak üzere 4 ilçenin çöp sorunu çözdü. Milas’ta 25 milyon TL yatırımla düzenli katı atık depolama tesisinin yapımına başlayan Büyükşehir, Muğla’nın en fazla çöpünü üreten Bodrum’a da depolama tesisi yapmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Arıtma sorunu çözülüyor

Fethiye’ye de büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, Fethiye katı atık düzenli depolama tesisinde 4 milyon TL yatırımla ikinci lotu devreye sokarak bölgenin gelecek 10 yılın çöp sorununu çözüme kavuşturdu.

Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atık tesisini de Menteşe ilçesinde hizmete soktu. Belediyenin Fethiye’deki önemli çalışmalarından biri de arıtma tesisi... Dünya Bankası’ndan sağlanan kredi ve bakanlıkların desteğiyle yapımı 23 milyon 500 bin TL’ye mal olacak olan 12 bin metreküp kapasiteli Ölüdeniz Arıtma Tesisi de önümüzdeki aylarda hizmete girecek.