Ege ‘Güvenli’ eğitim için protokol

‘Güvenli’ eğitim için protokol

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Güvenli’ eğitim için protokol

Dokuz Eylül Üniversitesi, Tınaztepe Yerleşkesi’nin yanındaki binaları Orman Genel Müdürlüğü’nden 29 yıllığına kiraladı. Rektör Prof. Dr. Hotar, “Mensuplarımızın can güvenliği her şeyden önemli” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in gelişim aksında bulunan Buca’da mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) ait olan ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi’nin yanı başında bulunan binalar, 29 yıllığına üniversite tarafından kiralandı. Yapılan protokol sayesinde DEÜ’nün depreme dayanıksız binalarında eğitim gören ve bilimsel araştırmalar yürüten mensupları, daha güvenli bir ortamda çalışabilecek.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi, fiziki yatırımlarını destekleyecek, eğitim kapasitesini güçlendirecek ve kamuda işbirliğine örnek olacak bir protokole daha imza attı. İzmir’in hızla gelişen bölgelerinden biri olan Buca’da; mülkiyeti OGM’ye ait binaları yaptığı bir anlaşmayla 29 yıllığına kiralayan Dokuz Eylül Üniversitesi, depreme dayanıksız binalarda eğitim görmek zorunda kalan ve bilimsel araştırmalar yürüten mensuplarına, daha güvenli bir ortamda çalışma fırsatı sunacak.

Haberin Devamı

Üniversite adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Safiye Sunay Doğru Yıldırım ile OGM adına İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol tarafından imzalanan protokol kapsamında, önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak. Bunun hemen ardından Tınaztepe Yerleşkesi’nin Kuzey Batı yönünde bulunan ve üç bloktan oluşan binalarda çalışmalar başlayacak. Böylece gerekli yenilemelerin yapılmasıyla birlikte üç katlı binalar, yükseköğretime hazır hale getirilecek.

17 dönüm

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bir süredir üzerinde titizlikle çalıştıkları ‘depreme dayanıklı binalarda yükseköğretim faaliyeti’ konusunda, somut bir adım daha attıklarını söyledi. İzmir’in deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğunu ifade eden Rektör Hotar, “Bizler için mensuplarımızın can güvenliği, her şeyden önce gelmektedir. Bu anlaşmayla yerleşkenin yanı başındaki yaklaşık 17 dönümlük alanda bulunan binaları OGM’den kiraladık” dedi.