Ege Güzel Ege 20 milyonu ağırladı

Güzel Ege 20 milyonu ağırladı

28.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’dan Akçay’a tüm tatil beldelerinde nüfus patlaması yaşandı. “Yer yok” uyarısını dikkate almayanlar uzun tatilde çadırlarda konakladı. Sadece Muğla ilinin nüfusu 12 milyonu geçti...

Güzel Ege 20 milyonu ağırladı

9 günlük Kurban Bayramı tatili, Egeli turizmcilerin yüzünü güldürdü. Otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Günler önesinden yer kalmadı uyarısı yapılmasına rağmen, tatil beldelerine akın eden vatandaşlar sahillerde sabahlamak zorunda kaldı. Yaşanan yoğunluk hem esnafın hem de turizmcinin yüzünü güldürdü. 9 gün boyunca Ege’yi ziyaret edenlerin sayısı 20 milyonu buldu. İzmir’in gözde tatil ilçesi Çeşme’de bayram tatili boyunca nüfus, 30 katına çıktı; yaklaşık 2 milyon kişi eğlencenin tadına vardı. Yabancı turistlerin de yoğunluğuyla hem denizde hem de plajda yer kalmadı. Turistler plajlara çadır kurdu.

Haberin Devamı

PLAJLAR DOLDU TAŞTI

Tatilcilerin tercih ettiği bir başka ilçe ise Foça oldu. Mavi bayraklı plajlara akın eden ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaştı. Kuşadası ve Didim’de de benzer manzaralar vardı.

EN ÇOK ESNAF SEVİNDİ

Turist sayısı 2 milyona ulaştı. Kuşadası’nda Kadınlar Denizi, Sevgi Plajı ve Milli Parkın yanısıra su parkları yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. 9 günlük tatilde ortalama her gün yaklaşık 600 bin kişiyi ağırlayan Dikili’nin Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Yaz sezonlarında nüfusumuz hep 550 binin üstünde. Şimdi de vatandaşlarımızı, 30 Ağustos’ta başlayıp, 1 Eylül’de tamamlanacak olan festivalimize davet ediyorum” dedi. Bayram tatili süresince, Balıkesir’in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde ziyaretçi sayısı 2 milyona yaklaştı, Konaklama tesisleri yüzde 100 doldu. Yaşanan kalabalıktan en çok esnaf memnun kaldı. Yoğunluğun 15 Eylül’e kadar sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

1.5 MİLYON ARAÇ

Muğla’nın cennet ilçeleri Marmaris, Bodrum, Fethiye, Datça ve Akyaka, yerli ve yabancı turistle doldu. Tatil süresince il nüfusu 12 milyona ulaştı. İl geneline 7 gün içinde 1.5 milyon araç giriş yaptı. Malta bayraklı kruvaziyer gemisi Mein Schiff, Bodrum’a uğraması, turist sayısını daha da artırdı. İki binden fazla yabancı konuk ilçeyi gezdi, esnafı mutlu etti.

Güzel Ege 20 milyonu ağırladı

ADIM ATACAK YER YOKTU

Marmaris’te sahillerde adım atılacak yer kalmadı. Yıllardır böyle bir yoğunluk görmediklerini belirten yetkililer, “Bu bayram, hepimize ilaç gibi geldi. Hiçbir otelde, pansiyonda yer kalmadı. Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen yaşanan bu yoğunluk hepimizi mutlu etti” diye konuştu.

4 günde 50 bin kişi

Muğla’nın Seydikemer ilçzesindeki Saklıkent Kanyonu, bayramda ziyaretçi akınına uğradı. Kanyonu 4 günde 50 bin kişi ziyaret etti.