Ege Güzelbahçe doğalgaz istiyor

Güzelbahçe doğalgaz istiyor

15.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe Belediye Meclisi, doğalgazın ilçeye getirilmesi için karar aldı, İzmirgaz’a gönderdi.

Güzelbahçe doğalgaz istiyor

CHP’li Belediye Meclis Üyesi İhsan Seyhan’ın meclis başkanlığına verdiği önergede “Halen Narlıdere’ye kadar gelmiş olan doğalgaz şebekesinin ilçemize kadar uzatılmasını ve halkımızın bu teknolojiden yararlanmalarını sağlamak için fizibilite raporlarının hazırlanması ve teknik komisyon oluşturulmasını talep ediyorum” dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bu tlep üzerine önergeyi gündeme aldı. Önergenin kabulünen sonra gerekli başvuruların yapılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Gazileri ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Hülya Güven, Karşıyaka’da Muharip Gaziler Derneği Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Halil Taşçı’nın, gaziler adına dile getirdiği sorunları dinleyip tek tek not alan Yüksel, CHP Milletvekilleri olarak, gazilerin sorunlarının çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Hekim vekilden sağlığa teşhis
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, aile hekimlerinin katkı payı almasına tepki göstererek, yeşil kartın da ocak ayında kalkacağını söyledi. Aynı zamanda hekim olan Prof. Dr. Güven, “Sağlık tamamen özelleştiriliyor. Bizim hemşirelerimiz işsizken yabancı hemşire getiriliyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi iken CHP İzmir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Hülya Güven, Hükümet’in sağlık politikalarını yakından izliyor. Güven, seçimden önce aile hekimlerinin aldığı katkı payını kaldıran iktidarın, uygulamayı yeniden yürürlüğe koyduğunu, katkı payının eczaneler aracılığıyla alınmaya başlandığını belirterek, “Yeşil kartlar Ocak’ta kalkıyor. Herkesi sigorta primi ödemeye yönlendirecekler. Sağlık politikası, oluşturulan Kamu Hastaneleri Birliği ile tamamen özelleştiriliyor” dedi.
Elif DEMİRCİ İzmir DHA

Ensari Bulut, ölüm yıldönümünde anıldı
Çiğli Belediyesi’nin iki yıl önce vefat eden Başkanı Ensari Bulut, ailesi ve sevenleri tarafından Doğançay Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut, ailesi, belediye meclis üyeleri ile sevenlerinin katıldığı ve duaların okunduğu anma töreninde duygulu anlar yaşandı. Mezara karanfiller koyan Başkan Metin Solak, yaptığı konuşmada Bulut’un ölümünün çok genç yaşta olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Solak, Bulut’tan önemli bir görevi devraldığını ve bunu layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Lise öğrencileri ilk yardım meleği oldu
Van depremi her türlü afet, trafik kazası, kalp krizi, yanık gibi vakalarda ilk yardımın önemini bir kez daha gündeme getirirken, İzmir’de Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) tarafından liselerde öğrenci, öğretmen ve ailelerini bilgilendirip bilinçlendirmeyi hedefleyen proje daha da anlam kazandı. Pilot uygulamada eğitim alıp “ilk yardım melekleri” olarak “akran eğitimi”ne başlayan liseliler, “İlk yardımı öğrenmek özgüvenimizi de geliştirdi” dedi. Uzm. Dr. Ülkümen Rodoplu’nun başkanlığını yaptığı HİASD, İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye’nin onayıyla Konak’taki Nevvar- Salih İşgören Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde “Herkes için acil sağlık kulübü” projesini hayata geçirdi.