Ege Hakları ödenmez

Hakları ödenmez

24.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Öğretmenlerin eğitim adına gösterdiği çaba, bir kez daha övgü topladı. Özel çocukların hayata tutunması için seferber olup yüzlerde tebessüm yarattılar

Hakları ödenmez

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan, Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Doğan Böğüş, öğretmenlerinin yardımıyla eğitimine devam ediyor. Doğuştan cam kemik hastası olan, konuşma ve duyma engelli de bulunan 10 yaşındaki Böğüş’ün altı farklı dersi için evine giden öğretmenleri, işaret diliyle minik Doğuş’a ders anlatıyor. Resim öğretmeni Elif Karakuş Tümer, “Doğan, resim yapmayı çok seviyor. Parmak kaslarını geliştirecek boyama derslerini yapıyoruz. Biz de onun için işaret dili öğrendik” dedi.

Haberin Devamı

İşin sırrı sevgi

İzmir’in Buca ilçesindeki Recep Ersayın İlkokulu’na bu yıl başlayan down sendromlu Emir Haktan Karataş’ı sınıfına almak için gönüllü olan öğretmen Alpaslan Uluağaç ise gösterdiği ilgiyle özel öğrencisini okula ve arkadaşlarına bağladı. Uluağaç, sık sık tahtaya kaldırdığı öğrencisini, yaptığı doğrular sonrasında arkadaşlarına alkışlatıp öz güvenini artırıyor. Teneffüs zili çaldığındaysa öğrencisiyle birlikte bahçeye çıkan Uluağaç, Emir Haktan ile oyunlar oynuyor, diğer öğrencilerle kaynaşmasını sağlıyor. Uluağaç, öğrenci-öğretmen ilişkisindeki en önemli noktanın, öğrenciyi sevmek ve bunu ona belli etmek olduğunu belirtti.