Ege Halatı kopan asansör Murat’a mezar oldu

Halatı kopan asansör Murat’a mezar oldu

05.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Buca’daki bir inşaatta, yük taşıma amaçlı kullanılan asansör, halatı kopunca düştü.

Halatı kopan asansör Murat’a mezar oldu

Hızla zemine çakılan asansör kabinindeki Murat Şenkal ölürken, yaralanan Mehmet Gölcüoğlu hastanede tedaviye alındı. Olay, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde, bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Bir fabrika inşaatının elektrik tesisatını yapan firmada çalışan, 18 yaşındaki Murat Şenkal, birlikte çalıştığı arkadaşı Mehmet Gölcüoğlu (18) ile 4. katta bulunan asansöre bindi. Aşağı inen asansörün halatı bir anda koptu. Hızla beton zemine çakılan asansör kabinindeki Şenkal olay yerinde ölürken, Gölcüoğlu yaralandı.

İZFAŞ’ta fuar öncesi grev şoku yaşanıyor

İZFAŞ ile Sosyal-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikanın grev kararı alması, 8 Eylül 2011’de başlayacak İzmir Enternasyonal Fuarı öncesinde kaygı yarattı. DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası, grev kararını bugün saat 10.00’da, İZFAŞ Genel Müdürlüğü önünde yapılacak basın açıklamasının ardından işyerinde ilan edileceğini duyurdu. Sendika tarafından yapılan açıklamada, İZFAŞ ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı, bunun sonucunda grev kararı alındığı belirtildi. Sendikanın İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş, İZFAŞ Genel Müdürlüğü önünde yapacakları basın açıklamasına sendika üyelerinin yanı sıra emek ve meslek örgütlerinin de destek vereceğini kaydetti.

Cep telefonu operasyonu

Uşak polisi, 4 işyeri ve bir otomobile düzenlediği operasyonda 126 kaçak ve klonlanmış cep telefonu, çeşitli aparatlar, 13 faturasız MP3 çalar ele geçirdi. Operasyon kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Kaçak ve klonlanmış telefonları piyasaya sürdüğü tespit edilen Ö.T’nin (37) otomobiline, U.T.’ye (27) ait iki işyerine, H.Y. (28) ve A.H.U.’nun (35) işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Cep telefonlarına el koyan polis, Ö.T, U.T, H.Y. ve A.H.U’yu gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Keşif heyetine ateş açan zanlı tutuklandı

Manisa’nın Selendi İlçesi’nde, keşif yapan heyete av tüfeğiyle ateş ederek iki avukat ve bir mübaşiri yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan K.T. tutuklandı. Bir davayla ilgili keşif amacıyla Yeni Cami Mahallesi’ne gelen hakim Merve Şimşek, avukatlar Mehmet Keskin, Şener Alakoyun ve mübaşir Zeki Şahbaz, katip Murat Karaman’a ateş açılmış, Keskin, Alakoyun ve Şahbaz yaralanmışlardı. Polis, olayın ardından gruba ateş ettiği ileri sürülen K.T’yi evinde yakalayıp, gözaltına aldı. Avukat Keskin ile husumeti bulunduğu öğrenilen K.T’nin evinin alt katında, olayda kullanıldığı ileri sürülen tek kırma av tüfeği ile giyeceklerine de el kondu. K.T, sevk edildiği adliyede tutuklandı.
UĞUR ÇAKMAK DHA